DOZNAJEMO

Nikšić od radnika tražio da budu protiv Željka Kordića

Nermin Nikšić
10.04.2014.
u 09:06

Nikšić je, ako se zanemari službeno priopćenje sastavljeno od ispraznih fraza, predsjedniku Neovisnog sindikata zaposlenika Aluminija Dinku Mariću i članu predsjedništva Milenku Mariću bukvalno rekao kako je jedini način da Vlada digne ruku za spas Aluminija to da se odreknu direktora Kordića i sadašnje uprave

- Na čelo kompanije, nakon ostavke direktora Željka Kordića, treba doći čovjek dovoljno stručan i pošten i s jasnom željom da doprinese spašavanju Aluminija. Dosadašnji menadžmenti su Aluminij doveli u nezavidan položaj sklapanjem brojnih loših ugovora s dobavljačima sirovina i drugim partnerima zbog čega najviše, ni krivi ni dužni, sada ispaštaju radnici, rekao je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u ponedjeljak, samo dan prije sjednice Nadzornog odbora ove kompanije posve uvjeren kako će NO smijeniti Željka Kordića s mjesta glavnog direktora Aluminija. A da se radi o prvorazrednome skandalu i pravoj spletki s ciljem gašenja ove kompanije koju sada realizira upravo premijer Nikšić, potvrdili su nam neimenovani izvori iz Aluminija.

Skandalozan nastup

Naime, Nikšić je, ako se zanemari službeno priopćenje sastavljeno od ispraznih fraza, predsjedniku Neovisnog sindikata zaposlenika Aluminija Dinku Mariću i članu predsjedništva Milenku Mariću bukvalno rekao kako je jedini način da Vlada digne ruku za spas Aluminija to da se odreknu direktora Kordića i sadašnje uprave kako bi onda Vlada mogla imenovati svoje kadrove koji, ako je suditi po dosadašnjim potezima, žele ugasiti ćelije, a 856 radnika poslati kućama da više ne rade. Tek nakon toga, dodao je zaprepaštenim sindikalnim vođama, on bi organizirao sastanak Nadzornog vijeća i nove uprave Aluminija s povjeriteljima kako bi se razgovaralo o vraćanju dugovanja i rješavanju nagomilanih problema. Unatoč svemu, otvorenoj ucjeni i pritisku koja graniči s mafijaškom ucjenom, Nadzorno vijeće ipak nije prihvatilo ostavku direktora Kordića na kojega zajedno s upravom razni lobiji, uključujući i pojedine stranke iz platforme, nastoje izvršiti stravičan pritisak kako bi Aluminij doveo do gašenja, a sve zato kako bi se određeni mafijaški krugovi namirili za navodna dugovanja koja su godinama frizirana i oko čega se već skuplja podebela dokumentacija. Naime, po daleko većim cijenama od realne.

Platformaši složni

Sve to nastoji iskoristiti i SDP-ov premijer, zajedno s ostatkom platforme, koji umjesto rada na spašavanju Aluminija sve čini kako bi se ova kompanija ugasila. Kako drukčije objasniti da nijedan hrvatski ministar u Vladi nije javno stao u obranu Aluminija i velikog broja radnih mjesta, a istodobno su do sada digli u najmanje 100 navrata ruke za spas tvrtki u bošnjačkom dijelu FBiH.

Ključne riječi

Komentara 1

JM
jezero-matica
14:53 11.04.2014.

Tko ce hraniti tu Marvu ako uniste sve u u Zupanijama s Hrvatskom vecino koja uplacuje 2/3 u Federalni proracun!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?