TUŽiteljstvo BIH:

Nismo izdali zapovjed za pretres Dodikovih računa i prostorija

Tužiteljstvo BiH
Foto: Hina
28.01.2016.
u 11:49

Tužiteljstvo BiH nije 14. siječnja izdalo zapovjed da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

"To nije naša informacija i nije točna. Nemam komentare na takve navod", kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužiteljstav Bosne i Hercegovine Boris Grubešić. 

Agencija Srna jučer je objavila kako je Tužiteljstvo BiH izdalo nalog za izvršenje pretresa objekata, računa i transakcija koje koristi Milorad Dodik. Ovi podaci objavljeni su nekoliko dana nakon uhićenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića za kojeg Tužiteljstvo BiH traži jednomjesečni pritvor.

Iz ureda predsjednika RS-a još uvijek nema službenog komentara na informaciju o medijskim navodima. 

Pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini posljednjih dana ukazaju na političke i medijske pritiske na rad Suda BiH i Tužiteljstva BiH. 

"Sud i Tužiteljstvo BiH neće dozvoliti da nezadovoljni pojedinci, koristeći se moćnim medijskim sredstvima, dovode u pitanje nepristrasan i nezavisan rad ovih institucija koje su nepokolebljive u namjeri da obrađuju sve one koji su svojim radnjama došli u sukob sa zakonom", stoji u zajedničkom priopćenju Suda i Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije