Čović primio Caspara Vosa

Nizozemska spremna pomoći BiH u reformama

10.10.2017.
u 15:53

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio vjerodajna pisma novoimenovanog veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Reinouta Caspara Vosa. 

Prigodom svečanog ceremonijala predaje vjerodajnih pisama, sugovornici su iskazali zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kraljevine Nizozemske, koji su prijateljski i bez otvorenih pitanja. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je veleposlanika Caspara Vosa informirao o aktualnom političkom i ekonomskom stanju u našoj državi, te o procesu reformi koje se vode u BiH. Čović je naglasio da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u našoj zemlji. 

- Europski put nema alternativu, istaknuo je predsjedatelj Čović. 

Veleposlanik Reinout Caspar Vos je iskazao spremnost Nizozemske da pomogne BiH u reformskom procesu, kao i u procesu preuzimanja obveza ka članstvu u EU.

Sugovornici su također zaključili da su ekonomski odnosi dviju zemalja dobri, ali da postoji prostor za unapređenje suradnje na ekonomskom planu, koji se može podići na višu razinu. Značajnu sponu u odnosima BiH i Kraljevine Nizozemske predstavlja bh. dijaspora, koja je dobro integrirana u nizozemsko društvo.

Na kraju susreta, Čović je zaželio uspjeh novoimenovanom veleposlaniku Kraljevine Nizozemske, te iskazao potporu izvršavanju njegove misije u BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije