Vlada Angele Merkel

Njemačka apelira na građane da se suzdrže od odlaska na odmor

zračna luka frankfurt
26.11.2020.
u 07:14

Njemačka vlada dogovorila je da će do kraja godine produžiti djelomično zatvaranje radi borbe protiv koronavirusa, s tim da će tijekom Božića neke mjere biti ublažene.

Kancelarka Angela Merkel i premijeri saveznih pokrajina apelirali su na građane da se najmanje do 10. siječnja suzdrže od odlaska na zimski odmor.

U njemu se ističe i da je rad od kuće dobar mehanizam za smanjenje broja kontakata.

- Apeliramo na poslodavce da gdje god je to moguće omoguće rad od kuće, posebice između Božića i Nove godine - rekla je kancelarka Angela Merkel, piše Index.

Njemačka je od početka pandemije registrirala 961.320 zaraženih i 14.771 umrlog.  

Merkel je objasnila da je uvođenje djelomičnog zatvaranja početkom studenoga ostvarilo djelomičan uspjeh.

- Krivulja rasta se malo izravnala, ali mi smo još daleko od željene incidencije od 50 (na 100.000 stanovnika) - rekla je Merkel.

- I zato mjere treba produžiti do početka siječnja - dodala je.  

Od novih mjera uvodi se okupljanje najviše pet osoba iz dva domaćinstva, a izuzetak će biti tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kada će se dozvoliti grupiranje do deset osoba iz više domaćinstava.

U to se ne računaju djeca mlađa od 14 godina.

Dužnosnici su se dogovorili i o novim pravilima za maloprodaju koja se odnose na broj kupaca. U trgovinama do 800 kvadratnih metara treba po kupcu osigurati najmanje 10, a u trgovačkim centrima iznad 800 kvadrata 20 kvadratnih metara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?