istraživanje

Njemačka: “Rat u BiH kriv je za epidemiju ospica”

ospice
Thinkstock
18.02.2015.
u 09:32

njemački liječnici tvrde kako su bošnjačke i srpske izbjeglice donijele sa sobom zarazu ospicama, traže riješenje

Rat u BiH i rušenje sustava cijepljenja početkom devedesetih glavni su krivici za širenje epidemije ospica u BiH, tvrde njemački stručnjaci. Nakon što se ovih dana velika epidemija ospica proširila u Berlinu, njemački stručnjaci tvrde kako je ova epidemija ospica počela od bošnjačke i srpske populacije, tražitelja azila u Njemačkoj kojima je program imunizacije zaustavio rat 90-ih godina. Epidemije je, kako prenose mediji, potaknula njemačke zdravstvene vlasti da se zapitaju što je pošlo krivo u obećanju da će Njemačka eliminirati tu bolest do kraja ove godine. Više od 370 ljudi u njemačkom glavnom gradu, većinom odraslih, zarazili su se ospicama od početka epidemije u listopadu. Samo ih je u siječnju zaraženo 250, objavio je Robert Koch Institute (RKI), koji je u Njemačkoj zadužen za kontrolu i prevenciju bolesti...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
14:56 18.02.2015.

Izbjegle Hrvate iz BiH je u vrijeme rata cijepio HVO I ovi sto su u Hagu.Ili su oni prirodno imuni na ospice,samo niste naveli sta je bilo sa izbjeglicama koji ne pripadaju ovim narodima (Bosnjaci I Srbi,i naravno ovi prirodnoo imuni ili od HVO-a cijepljeni).

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?