bilateralna suradnja

Njemački stručnjaci obučavaju Antibombni tim Granične policije BiH

25.10.2017.
u 15:59

U okviru bilateralne suradnje Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke, u Sarajevu se od 23. listopada do 3. studenoga ove godine održava obuka Antibombnog tima Postrojbe granične policije zračne luke u Sarajevu.

Temeljnu i specijalističku obuku pohađa 14 pripadnika GP BiH, a predavači su njemački stručnjaci u rješavanju kriznih situacija u području deaktiviranja, uništavanja i uklanjanja eksplozivnih i zapaljivih tvari, priopćeno je iz GP BiH.

Savezna policija Njemačke podržala je osnivanje, razvoj i opremanje Antibombnog tima Granične policije BiH, koji raspolaže suvremenom specijalističkom opremom za otkrivanje eksplozivnih naprava i drugih opasnih predmeta.

Proteklih 15 godina imali su više od stotinu intervencija uklanjanja napuštene i sumnjive prtljage na Aerodromu Sarajevo. U okviru redovitih poslova i zadataka ovaj tim pruža stručnu pomoć policijskim službenicima koji obavljaju kontradiverzioni zaštitni (KDZ) pregled putnika i prtljage.

Od osnivanja GP BiH, Vlada Savezne Republike Njemačke je podržala bh. policijsku agenciju brojnim obukama i donacijama specijalističke opreme vrijednosti oko 7,5 milijuna KM.

Među značajnijima su obuke postrojbi za nadzor i osmatranje, postrojbi za podršku i kontrolu, kormilara, obuke obavljanja KDZ pregleda, iz kriminalistike, prepoznavanja krivotvorenih isprava, trenera za sustav policijskog obrazovanja i menadžment obuka, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?