Zakon o notarima

Notari u RS-u neće moći raditi do 70. godine

ilustracija
06.07.2017.
u 12:29

Notari u Republici Srpskoj moći će da obavljaju taj posao do navršenih 65 godina života, a ne 70 kako je bilo predloženo novim Zakonom o notarima.

Zakon je danas usvojen u Narodnoj skupštini RS-a, ali uz amandaman kojim služba notara prestaje sa 65 godina.

Zastupnici su usvojili i amandman da Ministarstvo pravde u roku od devet mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona ima obvezu organizirati i provesti natječaj za popunu upražnjenih mjesta notara, imajući u vidu činjenicu da su još nepopunjena 33 notarska mjesta.

Usvojen je Zaključak po kojem Vlada RS-a treba preispitati Uredbu koja regulira naknade notara.

Narodna skupština primila je k znanju negativno revizorsko izvješće o radu "Robnih rezervi RS-a“ u 2015. godini te usvojila zaključak kojim se od Glavne službe za reviziju zahtijeva da ovo izvješće uputi Glavnom republičkom tužitelju RS-a.

Zaključkom je parlament obvezao Vladu RS-a da putem nadležnih ministarstava istraži sve eventualne nezakonite radnje da bi se stvorili uvjeti za procesuiranje odgovornih, te da u što kraćem roku uradi sve što je neophodno da bi se uspostavili uvjeti za funkcioniranje Robnih rezervi, koje su pred stečajem.

Na sjednici parlamenta je usvojeno i više nacrta zakona, nakon čega je okončan njen rad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije