promjena

Nova uprava na čelu s Giljom preuzela Elektroprivredu HZ HB

02.09.2015.
u 06:30

zaštitari se povukli iz poduzeća nakon ulaska Gilje i ostatka nove uprave

Nakon što se u ponedjeljak odvijala prava drama ispred središnjice Elektroprivrede HZ HB u Mostaru kada zaštitari nisu pustili u prostorije poduzeća novoizabrani nadzorni odbor poduzeća i novoizabranu upravu, jučer su se ipak smanjile napetosti.

Dolazak nove uprave

Nakon skoro cjelodnevnih napora oko ispunjavanja svih zakonskih propisa, rješenja i drugih akata, nešto prije 14 sati ponovno u središnjicu Elektroprivrede HZ HB došli su Marinko Gilja, v.d. generalnog direktora JP Elektroprivreda HZ HB; Ivica Čule, v.d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije; Ilija Bakalar, v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije; Drago Bago, v.d. izvršnog direktora za razvoj; Ivica Pavković, v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom; Ante Tutiš, v.d. izvršnog direktora za ekonomske poslove; Gojko Anić, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove. Prije njihova dolaska u zgradu EP HZ HB došli su pripadnici MUP-a HNŽ koji su razgovarali sa zaštitarima, a donijeli su i neke dokumente čiji je sadržaj još uvijek ostao nepoznat. Petnaestak minuta nakon toga u zgradi EP HZ HB pojavili su se Gilja i ostatak Uprave, kratko su razgovarali sa zaštitarima, a zatim bez ikakvih problema ušli u prostorije poduzeća. - Sve je bilo sukladno procedurama. Iako su neki mislili kako će biti napetosti i danas, toga nije bilo. Sve zakonske procedure su ispoštovane i nije bilo ni jednog razloga da novoimenovani generalni direktor i ostatak Uprave i danas budu spriječeni u obavljanju svojih dužnosti. Oni su dobili rješenja, procedura je kompletirana i Elektroprivreda HZ HB je dobila novo privremeno vodstvo - rekli su nam jučer naši sugovornici iz ovoga poduzeća.

Uskoro natječaj

Treba napomenuti kako su Gilja i ostali članovi Uprave imenovani kao vršitelji dužnosti. Uskoro će biti raspisan natječaj za vodeća mjesta u EP HZ HB na koja će biti imenovani kadrovi na cijeli mandat. Također, i u Nadzorni odbor su imenovani vršitelji dužnost, a već je završio natječaj za ovo tijelo i očekuje se kako će ono uskoro biti popunjeno kadrovima koji će tu dužnost obavljati iduće četiri godine. Pred novom upravom sada je mnogo posla. Tražit će se rješenja za naplatu duga od Aluminija, revitalizirat će se razvojni projekti koji su već godinama sklonjeni u stranu, a treba ispitati i kakvo je stvarno financijskoj stanje u EP HZ HB.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?