Premijer Federacije BiH

Novalić primio Vosa

20.10.2017.
u 11:30

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Reinouta Vosa.

Premijer Novalić je zahvalio nizozemskim diplomati na doprinosu koji je ta zemlja dala na području ekonomske suradnje s Bosnom i Hercegovinom, kako kroz tehničku, tako i pomoć putem grantova.

Federalni premijer upoznao je gosta s tijekom reformskih procesa i daljnjim potezima koji predstoje, naglasivši postignute rezultate u sferi zapošljavanja i kroz rast bruto društvenog proizvoda, povećan broj registriranih kompanija i veći priliv stranih investicija u ovoj godini za gotovo 40 posto.

Uz uvjerenje da će reformski put biti nastavljen istakao je prioritete u ekonomiji i sferi jačanja vladavine prava, u čemu je i s Kraljevinom Nizozemskom ostvarena značajna suradnja.

Veleposlanik Vos je rekao da će Nizozemska nastaviti podupirati put približavanja BiH euroatlantskim integracijama, kako bi u što skorije vrijeme BiH postala punopravni član zajednice europskih država, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije