Federalni premijer

Novalić: Uvjeren sam da će zakon o MIO proći

Fadil Novalić
23.01.2018.
u 16:22

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je uvjeren da će Zastupnički dom Parlamenta FBiH na sutrašnjoj sjednici usvojiti novi federalni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju (MIO).

Komentirajući stavove Sindikata, koji je prihvatio šest amandmana i zatražio da se oni ugrade u prijedlog novog zakona o MIO, Novalić je rekao da oni nisu ovlašteni predlagač.

- S druge strane, Sindikat je imao Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) na kome je ovaj zakon usvojio bez ijedne primjedbe i obvezao se kroz zaključak da će lobirati kod parlamentaraca da ovaj, inače vrlo dobar zakon, prođe. To što je sada promijenio mišljenje i što zastupa mišljenje nekih stranaka, to je drugo pitanje i u to ne želim ulaziti - rekao je Novalić na konferenciji za novinare.  

Zastupnički dom Parlamenta FBiH trebao bi sutra na izvanrednoj sjednici u Sarajevu razmatrati novi federalni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?