ISTRAGA

Novi detalji sudara brodova: Hrvat i Britanac bili su pijani, jedna osoba poginula

14.12.2021.
u 15:32

Dva člana posade britanskog teretnog broda, Britanac i Hrvat, imali su nedozvoljenu količinu alkohola u krvi nakon sudara s danskim brodom na Baltičkom moru, u kojemu je smrtno stradala najmanje jedna osoba, te se nalaze u pritvoru, rekao je švedski tužitelj u utorak. 

Teglenica Karin Hoj, duga 55 metara, prevrnula se nakon sudara s brodom Scot Carrier, dugim 90 metara, blizu otoka Bornholma u maglovitoj noći u ponedjeljak. 

Jedan od dva člana posade prevrnutog danskog broda pronađen je mrtav u trupu broda. Drugi član posade smatra se nestalim, ali je potraga, u kojoj su sudjelovali brodovi i helikopteri, obustavljena u ponedjeljak ujutro.

Švedsko tužiteljstvo sumnja na nekoliko kaznenih djela - nemar u pomorskom prometu, ubojstvo iz nehaja i pijanstvo. 

Dva člana posade broda Scot Carrier, Britanac i Hrvat, zadržani su u utorak u pritvoru u sklopu preliminarne istrage. Tužitelj do četvrtka mora odlučiti hoće li ih zadržati u pritvoru.  

"Osumnjičenici koji se nalaze u pritvoru bili su alkoholizirani", rekao je javni tužitelj Tomas Olvmyr za Reuters. "Jedna osoba osumnjičena je za grubo pijanstvo na moru na osnovu radnji povezanih s nesrećom", dodao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?