Makoto Ito

Novi japanski veleposlanik došao u BiH: Zadivljen sam bogatom povješću i prirodom

Makoto Ito
Facebook
03.12.2020.
u 19:09

U Sarajevo je došao novi veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Makoto Ito. Tim povodom se obratio bh. javnosti. Osvrnuo se na svoj dosadašnji diplomatski rad.

"Moje prethodno iskustvo u diplomaciji uključuje namještenja u istočnoj i južnoj Europi, sjevernoj i Latinskoj Americi te nekoliko pozicija u glavnom uredu Ministarstva vanjskih poslova u Japanu. Prije mog dolaska u Bosnu i Hercegovinu, bio sam veleposlanik Japana u Tirani u Albaniji", ukazao je Ito u svom obraćanju preko Facebooka, prenosi Klix. 

Naglasio je da ima radno iskustvo u balkanskim državama, ali je ovo njegov prvi posjet BiH čija priroda ga se dojmila.

"Došao sam na početku zime kada vrijeme postaje sve hladnije, ali sam ostao zadivljen ovom bogatom povješću s prekrasnim provincijalnim gradovima i bujnom prirodom", istaknuo je.

Najavio je nastavak razvijanja odnosa dvije zemlje.

"Kao veleposlanik u Bosni i Hercegovini trudit ću se, zajedno s ostalim osobljem u Veleposlanstvu i dalje razvijati uzajamno povjerenje i prijateljske odnose između naših dviju zemalja. Zamolio bih za vašu suradnju i toplu podršku u omogućavanju više razmjena među ljudima Japana i ljudima Bosne i Hercegovine koji vrednuju svoju povjest i tradiciju", poručio je novi japanski veleposlanik Makoto Ito.

On je na ovoj funkciji naslijedio Hideyukija Sakamota.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije