Novi okusi i bogata gastro ponuda na Street Food Festivalu u Širokom Brijegu

22.07.2023.
u 12:00

Gurmani i ljubitelji dobre glazbe od večeras imaju priliku okusiti nešto drugačiju hranu i uživati u dobrim koncertima na Festivalskom trgu parka Sajmište u Širokom Brijegu gdje je počeo četvrti Street Food Festival.

Jedan od organizatora festivala Mario Mandić Feni je rekao da se u Širokom Brijegu s nikad većom i šarolikijom ponudom predstavlja dvanaest izlagača iz raznih krajeva BiH i Hrvatske.

- Burgeri su do sad bili dominantni, a ove godine su u nekom drugom planu. Imamo španjolsko nacionalno jelo, libanonski burger, kao i kombinacije vrhunskih chefova koji rade s ribljom hranom. Imat ćemo pohane sladolede, chicken wingse itd. Imamo ponudu za vegetarijance i vagane, pizzu Napolitana, kao i mnoštvo novog izbora kada je hrana u pitanju - otkrio je Mandić.

Izlagači, pored onih iz Širokog Brijega, dolaze iz Varaždinskih Toplica, Dubrovnika, Sarajeva, Banja Luke itd. Imali su, kaže Mandić, upite i izlagača iz Srbije što se ovoga puta nije realiziralo, ali on se nada da će se festivalu pridružiti iduće godine.

- Gosti dolaze iz svih krajeva BiH, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i drugih zemalja. Festival se profilirao jer smo jedni od prvih ovo počeli raditi, a ovo nam je četvrto izdanje. Iza nas su se pojavili festivali sličnog karaktera, ali ovaj je postao prepoznatljiv po opuštenoj atmosferi. Sama lokacija je prekrasna sama po sebi, što sigurno puno doprinosi kvaliteti festivala i ugođaju - smatra on.

Stefan Kuzmanović iz Banje Luke treći put izlaže na ovome festivalu, a novinarima je rekao da se ovdje rado vraća zbog jako lijepog druženja, ukusne hrane i novih prijateljstava.

Jedan od izlagača iz Širokog Brijega Mate ŠuŠak predstavlja azijsku hranu, a za festival smatra kako je najbolji u regiji zbog izvrsne organizacije, detalja i odličnih izlagača. Posjetiteljima je poručio da ovdje mogu probati nešto što nemaju priliku svaki dan, nešto što je novo i drugačije u našim krajevima.

Pored gastro ponude, festival svaku večer donosi koncerte na kojima je ulaz besplatan.

Večeras tradicionalno nastupaju hip hop izvođači, Who See iz Crne Gore, Tracki iz Mostara, kao i DJ Mayer. Subota je rezervirana za Opću opasnost i mladi punk-rock bend iz Širokog Brijega Rock trajanja. U nedjelju nastupaju Splittersi iz Splita te Silente iz Dubrovnika.

Pored navedenoga, festival donosi i najbogatiji dječji kutak do sada. Osim zabave na igralištu, djecu će oduševiti animatori. Moći će bojati lica, praviti balone, a bit će tu i jedna zabavna skupina koja će djeci ponuditi mogućnost crtanja, bojanja, razne zabavne i edukativne igre.

Također, ove godine prvi put na festivalu bit će ulični performeri koji dolaze samo za ovu priliku napraviti kvalitetan i zanimljiv program, rigači vatre, hodači na štakama i mnogi drugi zanimljivi izvođači.

Street Food Festival u Širokom Brijegu trajat će do nedjelje, 23. srpnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije