izborna skupština

Novi predsjednik HVIDR-e Orašje je Mato Kopić

08.06.2019.
u 08:54

Za novog predsjednika Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane HB Orašje na mandat od četiri godine izabran je Mato Kopić - Teteks iz Oštre Luke, odlučeno je to na 17. izvještajno-izbornoj skupštini HVIDR-e Orašje. Kopić je član ogranka Oštra Luka, sudionik Domovinskoga rata, bio je dva puta ranjavan, oženjen je, otac troje djece i trenutačno je bez posla.

Kao prve zadatke po preuzimanju funkcije, Kopić je naveo aktivnosti na popravljanju međuljudskih odnosa u udruzi, ali i rješavanje statusa branitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Dosta članova nije riješilo svoj status u Republici Hrvatskoj među kojim je i sam novoizabrani predsjednik Kopić. Predali su dokumentaciju i čekaju zasjedanja liječničkih povjerenstava.

Funkciju dopredsjednika obavljat će Anto Mikić - Munja iz ogranka Matići, a u Nadzorni odbor izabrani su Anto Oršolić, Đuro Benković i Nenad Mišković, dok Sud časti u sljedećem mandatu čine Drago Baotić, Ivo Knežević i Iljo Oršolić. U radu skupštine sudjelovao je 130 članova s pravom glasa, a tijekom dvosatnog rada usvojena su izvješća o radu Nadzornog odbora i financijskom poslovanju za proteklu, 2018. godinu te izmjene i dopune Statuta udruge.

Naglašeno je, između ostaloga, kako u protekloj godini HVIDR-a ima ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu od 9057 konvertibilnih maraka. U svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Posavske županije Đure Topića skup je pozdravio Marijan Kopić, ministar branitelja u Vladi Posavske županije, ujedno i član oraške HVIDR-e. Ministar Kopić tom je prigodom istaknuo kako će pomoći u zajedničkom rješavanju svih pitanja statusa branitelja, kako u Federaciji Bosne i Hercegovine tako i u Republici Hrvatskoj. Prije početka skupštine predstavnici HVIDR-e Orašje odali su počast poginulim braniteljima te položili vijence ispred spomen-obilježja u Orašju. (M. Mišković)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?