Vlada HBŽ

Novi saziv Vlade želi financijski stabilnu županiju, jaču javnu upravu i tržište rada

27.07.2017.
u 08:00

Vlada Hercegbosanske županije na svom posljednjem zasjedanju dala je suglasnosti na smjernice ekonomske i fiskalne politike HBŽ-a za razdoblje 2018. – 2020. godina. Smjernice se sastoje od strateških ciljeva i fiskalne politike Federacije BiH, pretpostavke društvenog i gospodarskog razvoja za razdoblje 2018.-2020. godine, osnovnih pokazatelja fiskalne i ekonomske politike, procjene prihoda i primitaka te rashoda i izdataka za proračun HBŽ-a, ukupno preuzetih obveza županije u tom razdoblju i okvirnog prijedloga razine financijskih planova proračunskih korisnika Hercegbosanske županije za razdoblje 2018. – 2020. godina.

Problem policije

Ovim dokumentom Vlada precizira provođenje mjera i aktivnosti koje će poboljšati poslovno okruženje i smanjiti opterećenja na rad, poboljšati efikasnosti javne uprave, jačati kapacitet tržišta rada, unaprijediti fiskalnu održivost i financijsku stabilnosti HBŽ-a. Ministri u Vladi HBŽ razmatrali su prijedlog Kolektivnog ugovora za zaposlenike MUP Županije 10 i informaciju pregovaračkog tima o pregovorima i utvrđivanju okvira za pregovore.

Nakon rasprave predsjednik Vlade, Ivan Jozić, kazao je, kako je Vlada utvrdila okvir za pregovore sa sindikatima na području Hercegbosanske županije. Na istoj sjednici dane su ovlasti premijeru Joziću za potpisivanje protokola o suradnji, točnije potpisivanje sporazuma o sufinanciranju projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP III između Vlade HBŽ i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda/UNDP.

Razriješeni su dosadašnji i imenovani novi školski odbori srednjih škola u HBŽ, a u nastavku je dana suglasnost za poništenje javnih natječaja za izbor članova upravnih vijeća svih zdravstvenih ustanova HBŽ-a i županijskog Zavoda za zapošljavanje, te donesena odluka o ponovnom raspisivanju natječaja. Također su utvrđeni bliži kriteriji za imenovanja UV Zavoda za zapošljavanje HBŽ-a i zdravstvenih ustanova i Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a, te posebnim uvjetima za izbor ravnatelja Zavoda za zapošljavanje. Do okončanja natječajne procedure Ante Omazić privremeno je imenovan za ravnatelja Zavoda za zapošljavanje HBŽ-a (od 1. srpnja do 30. rujna 2017.).

Trideset vježbenika

Vlada je dala suglasnost na dopunu Odluke plana prijema vježbenika visoke stručne spreme za 2016./2017. godinu prema kojoj će 30 novih vježbenika visoke stručne spreme pripravnički staž obaviti u tijelima uprave HBŽ-a.

Dana je suglasnost i na izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave, te u nastavku sjednice usvojen programa utroška i raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih županijskim proračunom Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta.

Razmatrano je i primljeno na znanje izvješće o prošlogodišnjem utrošku 30.000 KM potpora osnovnim školama, te odobreno 25. 000 KM financijskih sredstava “Subvencije javnim poduzećima – radiopostaje” s područja Hercegbosanske županije. Sredstva za tu namjenu planirana su u proračunu za tekuću, 2017. u Službi za odnose s javnošću Vlade HBŽ.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije