Prijeporna gradnja

Novim objektom ugrožava se sigurnost Stožera Oružanih snaga

08.09.2016.
u 07:00

Prije tjedan dana započeli su radovi na izgradnji objekta odmah uz samu zgradu Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH u sarajevskom naselju Bistrik, što je odmah izazvalo alarm zbog osjetljive vrste “posla” kojim se bave.

Korigirat će planove

Naime, praksa u svijetu, a to potvrđuju i primjeri zapovjedništva oružanih snaga u SAD-u poput Pentagona, francuskih Arme de Terre, oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva ili pak Hrvatske koje se nalazi u vojarni Croatia, je da su odvojeni iz sigurnosnih i drugih razloga od civilnih zgrada, pa čak i drugih državnih objekata. Ove mjere predostrožnosti posebno su postale aktualne nakon posljednjih terorističkih napada koji su pogodili cijeli svijet. Kako doznaje “Večernji list”, ovaj objekt gradi Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) kojemu je na čelu dr. Ejup Ganić, ratni član Predsjedništva BiH i visoki dužnosnik SDA. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?