tri zaključka

Novo ublažavanje mjera zabrane u BiH

25.05.2020.
u 17:29

Republički stožer za izvanredne situacije donio je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci tri zaključka kojima se ublažavaju ranije donesene mjere zbog pandemije koronavirusa. Od danas se dopušta rad bazenima, wellness i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, ali se natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša zabranjuju do 8. lipnja.

Donesen je Zaključak o obveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID - 19) u Republici Srpskoj kojim se, između ostalog, zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Krizni stožer RS je dao i upute upravama i tijelima jedinicama lokalne samoprave i ostalim subjektima koji vrše javne ovlasti prema kojim su dužni ograničiti broj osoba koje borave unutra te održavati rastojanje među građanima.

Republički stožer za izvanredne situacije dao je instrukciju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izradi uputu za organiziranje rada kina, kazališta i čitaonica u Republici Srpskoj.

Produžava se zaključak o održavanju nastave na daljinu, te Zaključak o obvezama UKC Republike Srpske i javnih zdravstvenih ustanova – bolnica u Republici Srspkoj u obveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim koronavirusom „SARS-CoV-2” u Republici Srpskoj do 8. lipnja 2020. godine, javlja N1. 

Danas je donesen i Zaključak o obvezama domova zdravlja u Republici Srpskoj u obveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti (COVID-19) izazvane novim virusom SARS-CoV-2 u Republici Srpskoj. Domovima zdravlja je naloženo da sve svoje raspoložive kapacitete (ljudske, prostorne, opremu) uključe u prevenciju širenje virusa korona SARS-CoV-2, zbrinjavanje i rješavanje pacijenata oboljelih od COVlD-19, da sa svojih 50 posto kapaciteta organiziraju pružanje posebnioh zdravstvenih usluga od 1. svibnja 2020. godine, da prioritetno i bez zadrške provode epidemiološke ankete svih osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim, s predlaganjem odgovarajućih epidemioloških mjera i da dostavljaju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i nadležnim institucijama sve tražene podatke u skladu s preporukama itd.

Ljekarne u RS-u od danas mogu raditi po radnom vremenu reguliranom prije pandemije koronavirusa.

Republički stožer za izvanredne situacije donio je Zaključak o donaciji izravnih antigenskih testova za dokazivanje SARS-CoV-2 javnim bolničkim ustanovama.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog stožera za izvanredne situacije dostupni su na Portalu Vlade Republike Srpske u rubrici Republički stožer za izvanredne situacije – Akti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?