PROSLAVA MATURE

Novo životno poglavlje za mlade Posavljake

30.04.2019.
u 08:55

Srednjoškolci Orašja iz dviju srednjih škola proslavili su maturalnu zabavu.

Glamur, ali i humanost

Orašje su preplavili mladost i ljepota učenika četiriju završnih razreda ŠC-a fra Martina Nedića Orašje i pet razreda Srednje strukove škole Orašje, ukupno oko 200 učenika.

Glamurozno odjeveni kao na modnim pistama, u svečanim toaletama, djevojke i mladići u pratnji svojih razrednika, ravnatelja i profesora prodefilirali su Orašjem. Pozdravljali su uz ulice kojima su se kretali brojni građani i prijatelji, a taj svečani čin nisu propustili roditelji i rodbina slavljenika. Ako se tomu doda inače povećan broj građana zbog posavske dijaspore koja se još nije vratila u zemlje Zapada u kojima rade i žive, u Orašju se teško nalazilo mjesto za parkiranje, pa čak i za hodanje ulicama defilea.

Slavilo se do jutarnjih sati uz bogat program u posebno svečanoj dvorani u Tolisi na tradicionalnoj maturalnoj zabavi samo za srednjoškolce, no bez previše pretjerivanja i bez izgreda.

Ipak, kao i svake godine, ponovno se željelo imati što glamurozniji izgled. Posavina u tom dijelu prati zapadne standarde.

Ipak, ima i onih maturanata koji se odriču skupocjenog odijevanja za maturalnu proslavu jer znaju da njihovu mladost odjeća ne može dodatno uljepšati, pa tako značajno manja sredstva usmjeravaju u druge namjene. Ovoga puta humana strana je prevladala.

Daljnje školovanje

Pred mladim ljudima jedno je novo, ozbiljnije životno razdoblje i prekretnica koja će neke odvesti na daljnje školovanje i studiranje. Neki od njih preselit će se samo u druge prostorije iste škole u Orašju jer se pod korovom ŠC fra Martina Nedića nalazi i Centar studiranja Sveučilišta u Mostaru s nekoliko fakulteta. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?