predmet

NS BiH pokušaj podmićivanja Bandovića proslijedio Tužiteljstvu BiH

25.05.2017.
u 16:30

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NS BiH) predmet pokušaja podmićivanja Dejana Bandovića, golmana FK Olimpic od strane menadžera Sanela Klopića, proslijedio je Tužiteljstvu BiH, potvrđeno je iz NS BiH za Anadolu Agency (AA).

”Do jučer saslušali smo sve aktere u aferi, izuzev Klopića, koji nije član NS BiH i nismo ga mogli natjerati da dođe na saslušanje u Savez. Predmet smo kompletirali i proslijedili ga Tužiteljstvu BiH”, istakao je Damir Raguž, jedan od tužitelja NS BiH.

Klopić je, kako se čuje na audiosnimci, nudio Bandoviću 10.000 maraka da ne brani punim angažmanom u meču Lige za opstanak protiv Metalleghea (meč završen, rezultatom 1:1). Klopić je povezivan kao menadžer Mate Neretljaka, trenera NK Metalleghea, i blizak čelnim ljudima kluba iz Jajca, što su tijekom saslušanja u NS BiH oni demantirali.

”Neretljak je tijekom saslušanja rekao da površno poznaje Klopića i da on nije njegov zastupnik. Čelnici Metalleghea tvdili su da ga uopće ne poznaju. Kako sam već rekao, tužitelji NS BiH uradili su detaljno posao i predali predmet Tužiteljstvu BiH. Ukoliko državni organi utvrde da je bilo nečasnih radnji, reagirat ćemo rigorozno. Cijeli slučaj, ali i zapisnike sa svih saslušanja u NS BiH dostavit ćemo i Europskoj nogometnoj asocijaciji (UEFA)”, istakao je Raguž.

Golman Bandović odbio je mito Klopića, snimio je tajno njihov razgovor i potom ga prezentirao funkcionerima, trenerima i suigračima u FK Olimpic. Zatim, odlučili su putem medija objaviti razgovor nakon čega je NS BiH pokrenuo istragu u popularno nazvanoj aferi ”cener”.BiH, potvrđeno je iz NS BiH za Anadolu Agency (AA).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije