HNŽ

O ostavci Jelovca odlučuje skupštinski Klub Bošnjaka

jelovac
Foto: VL FOTO
25.02.2014.
u 09:55

Na sjednici će se razmatrati analiza stanja sigurnosti na području HNŽ-a, s posebnim osvrtom na događanja od 7. veljače, odluka o razrješenju ministra MUP-a HNŽ-a, nacrt proračuna za 2014. godinu, te pokretanje procedure oko izrade Zakona o zaštiti obitelji s djecom

Potpredsjednik Skupštine HNŽ-a Luka Faletar izjavio je u ponedjeljak za Fenu kako će se sjednica županijske Skupštine, kako je i ranije najavljeno, održati u petak, 28. veljače, s već utvrđenim dnevnih redom, što znači da zastupnici neće razmatrati preostala dva zahtjeva plenuma građana i građanki Mostara.

Sastanak klubova

Po njegovim riječima, to je zaključeno na konzultacijama skupštinskih klubova koje su održane jučer zbog ostavke Ramiza Jelovca na mjesto predsjednika Skupštine. Klub Bošnjaka trebao bi se u idućim danima, odnosno do petka, očitovati o ostavci Ramiza Jelovca. Sukladno tomu, prema utvrđenom dnevnom redu na sjednici Skupštine HNŽ-a, raspravljat će se o točkama koje su usvojene 19. veljače, bez ikakvih promjena.

Pitanje sigurnosti

Tako će se na sjednici razmatrati analiza stanja sigurnosti na području HNŽ-a, s posebnim osvrtom na događanja od 7. veljače, odluka o razrješenju ministra MUP-a HNŽ-a, nacrt proračuna za 2014. godinu, te pokretanje procedure oko izrade Zakona o zaštiti obitelji s djecom. Predstavnici plenuma građana i građanki Mostara i jučer su održali prosvjede pred zgradom Skupštine HNŽ-a gdje su ponovili svoje zahtjeve upućene prema Skupštini HNŽ-a. Oni traže da se u dnevni red iduće sjednice Skupštine uvrsti i odluka o smjeni Vlade HNŽ-a, te ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plaća s prosječnim radničkim plaćama. Neslužbeno se doznaje kako će ovih dana na adrese institucija biti upućeno još niz zahtjeva građana. Zahtjeve će uime građana podnijeti određene nevladine udruge.

- Ne može ovih 50 ljudi zastupati sve građane Mostara. Zbog toga ćemo mi sada početi s predajom svojih zahtjeva - rekli su nam naši sugovornici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije