oproštaj od Edite Malkoč

O tragično stradaloj Editi, svi su imali samo riječi hvale

pokop
14.10.2016.
u 10:32

Nekoliko tisuća Krupljana, roditelji i najbliži s tugom i bolom su se posljednji put oprostili od svoje sugrađanke, dvadesetogodišnje kćerke i sestre Edite Malkoč, studentice psihologije koju je sa svojom kolegicom Selmom Agić iz Bugojna u ponedjeljak navečer u Sarajevu na pješačkom prijelazu velikom brzinom svojim automobilom pregazio Sanjin Sefić i pobjegao s mjesta nesreće. Posljeednji oproštaj i ukop tragično stradale Edite Malkoč obavljeni su na groblju „Gisa“ u Bosanskoj Krupi. Roditelji i rodbina, brojni građani Bosanske Krupe, njezini prijatelji, poznavatelji, školski kolege, prenošenjem lijesa s ruke na ruku iz dvorišta njezine obiteljske kuće do pogrebnoga vozila kojim je prevezena do mjesnog groblja, posljednji put su se oprostili od svoje kćeri, sestre, tete i sugrađanke, studentice Edite Malkoč. 

O preminuloj Editi Malkoč svi su imali samo riječi hvale. Izrazili su ih prigodom posljednjeg oproštaja njezine kolegice i prijateljice koje su s njom bile vrlo bliske ali i mladi koji su je tek poznavali. Pored tuge na licima, oni koji su došli na Editin pokop nisu krili ogorčenje tragičnim događajem u kojem su dvije mlade djevojke, studentice izgubile život na pješačkome prijelazu u Sarajevu na kojem ih je pregazio Sanjin Sefić vozeći brzinom od čak 120 kilometara na sat. Traže oštrije kazne za vozače koji ne poštuju prometne propise. 

Pored općinskoga načelnika Armina Halitovića, posljednjem oproštaju od Edite Malkoč nazočio je i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić. Sunčani trinaesti listopadski dan u Bosanskoj Krupi roditelji i rodbina Edite Malkoč ali i njezini brojni sugrađani upamtit će, kao zasigurno, najtužniji dan u svojem životu kojeg će se nerijetko prisjetiti zbog prerano ugašenog mladog života i nedosanjanih snova ove mlade djevojke. Neka joj je laka bosanska zemlja, a njezinoj obitelji strpljenje i snaga da nastave život dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije