sarajevo

Oba doma Parlamenta FBiH predala zahtjev za rješavanje spora protiv RS-a

zahtjev parlament fbih
02.09.2016.
u 15:05

Zastupnički i Dom naroda Parlamenta FBiH koriste ustavnu mogućnost i žele sudjelovati u sporu koji se u Ustavnom sudu BiH vodi protiv Republike Srpske zbog odluke o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske, 25. rujna. 

To je potvrdio Feni tajnik Doma naroda Parlamenta FBiH Izmir Hadžiavdić, koji je danas predao zahtjev za rješavanje spora Ustavnom sudu BiH uime ovlaštene grupe izaslanika Doma naroda.

- Osim stavljanja van snage Odluke o referendumu o Danu RS-a tražimo i privremenu mjeru do okončanja spora o zabrani održavanja referenduma. Ustavom BiH predviđeno je da jedna četvrtina izaslanika bilo kojeg entitetskog parlamenta može sudjelovati u sporu, te koristimo tu mogućnost – istaknuo je Hadžiavdić.

U ime ovlaštene grupe zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zahtjev za rješavanje spora s RS-om predao je savjetnik predsjedatelja ovog doma Izmir Talić.

Ranije, Ustavnom sudu BiH zahtjev za rješavanje spora podnijeli su ovlašteni predlagači oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?