UTVRDILI IDENTITET?

Obavještajci presreli razgovor ruskog vojnika i supruge: 'Siluj Ukrajinke, samo nosi zaštitu'

16.04.2022.
u 18:38

Njihov telefonski poziv su presrele ukrajinske sigurnosne službe na području Hersona ranije ovog mjeseca, a u njemu se, navodi Radio Slobodna Europa, može čuti kako žena muškarcu daje dopuštenje da siluje Ukrajinke.

UUkrajini se sve češće govori o silovanju žena čije se počinitelje također istražuje zbog ratnih zločina. Naime, silovanje je 'poput dijela ruskog arsenala'. Ruski servis Radio Slobodna Europa i Schemes, istraživački projekt Ukrajinskog servisa RSE, navodi da su 27-godišnji ruski vojnik Roman Bajkovskij i njegova supruga Olga snimljeni kako razgovaraju o silovanjima Ukrajinki. Kako navodi Radio Slobodna Europa, Olga je svom suprugu navodno dala odobrenje da siluje žene u Ukrajini. Njihov telefonski poziv su presrele ukrajinske sigurnosne službe na području Hersona ranije ovog mjeseca, a u njemu se, navodi Radio Slobodna Europa, može čuti kako žena muškarcu daje dopuštenje da siluje Ukrajinke.


- Ajde, siluj Ukrajinke, OK? Ali mi ništa nemoj govoriti!
- Mogu?
- Da, dopuštam ti, ali nosi zaštitu - navodno govori žena kroz smijeh.
Kako bi utvrdili identitet para medijske kuće su od sigurnosnih službi dobile njihove telefonske brojeve te ih pronašle na ruskoj društvenoj mreži VKontakte. Kontaktirali su oba broja, a na pozive su se odazvali Roman i Olga.  Roman Bajkovskij novinarima je u trenutku poziva kazao kako je ranjen te da se nalazi u Sevastopolju, krimskoj luci u kojoj je sjedište ruske crnomorske flote. No, oboje poriču da je riječ o njima.  Radio Slobodna Europa i Scheme navode kako njihovi glasovi odgovaraju glasovima osoba sa snimke spornog telefonskog poziva. Zasad nijedno od njih nije kažnjeno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije