ODLIČAN SAVEZNIK

Običan aspirin spas je i u drugim situacijama

Aspirin
Profimedia
05.12.2016.
u 16:47

Aspirin je jedan od najpoznatjih lijekova za ublažavanje boli, ali njegove su moći puno opsežnije i zapravo je dobar pomoćnik u nekim drugim situacijama, od toga da pomaže skidati mrlje s odjeće pa do toga da potiče rast biljaka i ublažava ubode od komaraca, piše Tportal.hr. 

Bijelo rublje

Nekoliko tableta aspirina trebalo bi vratiti bjelinu rublju bolje od bilo kojeg kupovnog sredstva. Usitnite nekoliko tableta i ubacite prah zajedno s rubljem prije pranja. Također možete probati izbjeljivanje tako da preko noći rublje namočite u vodi i prahu pa onda operete u perilici.

Mrlje od znoja

I kad smo kod održavanja odjeće, aspirin pomaže kod uklanjanja mrlja od znoja. Pomiješajte prah aspirina s vodom i napravite pastu. Nanesite, ostavite nekoliko minuta i zatim perite u perilici rublja. Druga opcija je da usitnjenih tableta pomiješate s vodom pa umočite umrljani dio tkanine na nekoliko sati.

Mrlje od jaja

I ovo se ponekad događa, a mrlju od jaja možete skinuti također pastom od vode i usitnjenog aspirina.

Čišćenje kupaonice

Osim ljekovitih sredstava, aspirin djeluje abrazivno pa u nedostatku sredstava za čišćenje može biti spas u zadnji čas ako trebate izribati kadu, umivaonik ili slavine te ukloniti nakupine gljivica i plijesni.

Dulja svježina cvijeća

Zbog svojih sastojaka aspirin može produljiti vijek trajanja rezanom cvijeću. Izmrvite jednu tabletu i ubacite u vodu koja je u vazi pa ćete spriječiti razvoj gljivica i plijesni.

Rast biljaka

Kako za rezano, aspirin je koristan i za živo cvijeće ili biljke. Čini ih otpornijima i pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i pol litre vode pa raspršite otopinu po biljkama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije