Žepče

Obilježena 20. godišnjica djelovanja

13.06.2017.
u 11:00

Dječji vrtić “Don Ivica Čondrić” obilježio je 20. godišnjicu svoga rada završnom svečanošću koja je upriličena u povodu završetka predškolskog obrazovanja za mališane koji ove godine kreću u prvi razred. Obučeni u raznobojne odore, koje su s posebnom pažnjom pripremali tijekom boravka u vrtiću mališani i tete, sve skupine djece izvele su svoje točke koje su oduševile brojne goste i prijatelje, a posebno roditelje mališana. Na samom početku sve prisutne je pozdravio žepački župnik i ravnatelj vrtića Predrag Stojčević, koji je u svom govoru naglasio kako je prije 20 godina Vrhbosanska nadbiskupija donijela odluku o izgradnji dječjeg vrtića uz financijsku pomoć Caritas-a “Triventa” i općine Žepče. Zgrada vrtića je pravljena namjenski za rad s djecom predškolskog uzrasta, a za mališane je izgrađeno i prelijepo igralište.

Vrtić je s radom započeo u rujnu 1997. godine i od tada do danas odškolovao gotovo 20 generacija predškolaca. U prelijepom ambijentu u krugu dječjeg vrtića u jednosatnom programu djeca su uz ples, recitiranje i glumu oduševila sve prisutne. Bilo je tu i suza radosnica, puno smijeha a publika je nagradila svaki nastup burnim pljeskom i ovacijama. Program je počeo modnom revijom djevojčica svih uzrasta koje su na sebi imale prelijepe haljine napravljene od najlona. Plesne točke poput “Patka žuta”, “Lastavica” , “Bubamarac”, kao i glumačke točke i igrokazi, prikazali su bogati opus rada menadžmenta i uposlenika Dječjeg vrtića u Žepču.

Na kraju družnja mališani svih skupina otpjevali su pjesmu “Zemlja Bosna” s kojom su sudjelovali na “Školoviziji” ove godine uz još 33 europske zemlje. Pored velikog broja roditelja ovoj godišnjici prisustvovali su načelnik općine Žepče Mato Zovko, federalni i županijski ministri Josip Martić i Andrej Kajić, federalni zastupnici Ivo Tadić i Damir Jukić te drugi uvaženi gosti.

Na kraju zabavnog dijela voditeljica vrtića Edita Vuković Antolović poželjela je sreću starijoj skupini djece koja ove školske godine kreće u prvi razred. Nakon toga je dodijelila i zahvalnice Katoličkom školskom centru “Don Bosco”, Općini Žepče, Javnoj ustanovi “Dom kulture” Žepče i Zovko osiguranju za pomoć i potporu u radu te je pozvala sve prisutne na domjenak i druženje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije