sarajevo

Obilježena deveta godišnjica ubojstva Denisa Mrnjavca

sdfsf
Foto: FENA
1/6
06.02.2017.
u 14:48

Deveta godišnjica ubojstva sarajevskog srednjoškolca Denisa Mrnjavca obilježena je danas polaganjem cvijeća kod tramvajske stanice "Tehnička škola" u Sarajevu.

Mrnjavac je 5. veljače 2008. pretučen i zboden nožem u tramvaju dok se vraćao iz škole.

Kako prenosi Fena, Denisova majka Ana danas je izjavila da je za nju sjećanje na tu tragediju svakog dana sve tužnije i bolnije.

Istaknula je da se, nažalost, u Sarajevu još ništa nije promijenilo niti krenulo nabolje o pitanju sigurnosti, te da ne vidi da rasprave o sigurnosti i maloljetničkoj delinkvenciji daju rezultate.

- Želim mnogo sreće svim mladima i da se nikad i nikom ne ponovi ono što se dogodilo mom Denisu - rekla je Ana Mrnjavac. 

Trojica mladića Berin Talić (19), Ademir Lelović (18) i Nermin Sikirca (17) pretukli su 5. veljače 2008. 17-godišnjeg Mrnjavca. Napadači su Denisa tukli rukama i "bokserom", a Sikirica je nožem ubo vršnjaka u trbuh, koji je nekoliko sati kasnije preminuo u bolnici Koševo.

Dvije godine kasnije Nermin Sikirca je osuđen na 10 godina zatvora za ubojstvo, a Lelović i Talić proglašeni su krivima za pomaganje maloljetnom Sikirici. Ademir Lelović je dobio 15, a Berin Talić četiri godine zatvora.

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Županijskog suda kojom je Lelović osuđen na 15 godina zatvora, dok je Taliću kazna povećana sa četiri na 10 godina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?