odana počast

Obilježena godišnjica smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč

Foto: Fena
1/3
10.10.2017.
u 14:34

Rodbina, prijatelji, studenti i profesori Filozofskog fakulteta u Sarajevu danas su polaganjem cvijeća na mjestu stradanja odali počast studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč koje su prije godinu dana tragično stradale u prometnoj nesreći.

Roditelj stradale Selme, Amir Agić kazao je da su organizirali mirne prosvjede da podsjete građane na stravičnu nesreću kako se ne bi više ponovila.

- Vođene postupka pred Sudom Sarajevske županije za svaku je osudu i teže nam je sada, nego prvi put. Prošlo je točno godinu dana, a nije prošlo još ni pola suđena - naglasio je.

Dodao je da za njega nema kazne na koju bi mogli osuditi Sanjina Sefića, a koja bi vratila njegovu kćerku.

- Maksimalna kazna koju Sefić može dobiti je 17 godina ukoliko bude osuđen i bijeg iz države, što je za dva nevina života - ništa - zaključio je Agić.

Predstavnica neformalne grupe studenata Filozofskog fakulteta Lamija Spahić smatra da se sigurnosna situacija nije promijenila nakon nesreće te da je policija bila aktivna samo mjesec dana nakon tragične smrti dvije djevojke.

Također je naglasila da Sud  SŽ i odvjetnici ne izvršavaju svoje pravne dužnosti te da su suđenja do sada iz apsurdnih razloga bila odgađana.

- Ponovljeno suđenje jasno ilustrira nepoštivanje prema obiteljima koje su ovaj proces morali ponavljati iznova - zaključila je.

Dekan Filozofskog fakulteta Salih Fočo kazao je da je teško naviknuti se na smrt, posebno ako se radi o djevojkama koje su htjele da žive punoću onoga što mladost želi ostvariti.

- Nema više njihove vedrine i osmjeha kojeg su znale dijeliti sa svojim kolegama. Roditelji Selme i Edite nisu osjetili radost njihovih ocjena, uspomena sa studija, pričama o druženjima, radostima i teškim trenucima - zaključio je Fočo.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?