Registrirano 2100 klizišta

Obilne oborine mogle bi aktivirati klizišta u TŽ-u

Kiša, grad, odroni i klizišta:
17.01.2023.
u 18:37

Sutra će u BiH biti pretežito oblačno s kišom, na vrhovima planina će padati snijeg

Okvirno, četvrtina površine Tuzle ugrožena je procesima klizanja terena, a zbog obilnijih kišnih oborina u idućih nekoliko dana moguće je očekivati aktiviranje određenih klizišta. Na snazi je žuti meteoalarm, a Civilna zaštita je u stanju pripravnosti. Procesom klizanja ugroženo je 7% površine TŽ-a. Čelić, Sapna, Gračanica, Srebrenik i Gradačac su posebno pogođeni. Od svih njih najviše se izdvaja Tuzla u kojoj je registrirano 2100 klizišta.

Neka od njih bi u idućim danima mogla biti aktivirana shodno najavljenim količinama kiše. One se prognoziraju za cijelu BiH. Sutra će u BiH biti pretežito oblačno s kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Jače oborine bit će na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još ujutro.

Tijekom dana vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10 °C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna između 8 i 15 °C.

U četvrtak će biti pretežito oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 6, na jugu do 9 °C. Najviša dnevna između 4 i 9, na jugu do 12 °C.

U petak će biti oblačno sa susnježicom ili snijegom. Na jugu slaba kiša. Temperatura zraka između -1 i 3 °C, na jugu od 5 do 9 °C. U subotu će biti pretežito oblačno, većinom sa snijegom. Na jugu kiša. Jutarnja temperatura između -4 i 0, na jugu do 5 °C. Dnevna između -1 i 2, na jugu do 8 stupnjeva. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?