NEPRIMJEREN KOMENTAR

Objavio fotografiju Sarajeva i izazvao bijes. Evo zašto su ljuti na bivšeg švedskog premijera

DPA/Pixsell
05.01.2019.
u 08:32

Mnogi smatraju kako je Bildt ovim uvrijedio i građane Sarajeva, ali i mnoge muslimane diljem svijeta.

Bivši švedski premijer Carl Bildt izazvao je bijes mnogih korisnika Twittera nakon što je objavio fotografiju Sarajeva iz prošlog stoljeća.  

Foto: Twitter

Uz fotografiju Sarajeva na kojoj su vidljive žene s burkama, objavio je i komentar: Ima napretka u svijetu. Ovo je fotografija Sarajeva prije jednog stoljeća.  

Mnogi smatraju kako je Bildt ovim uvrijedio i građane Sarajeva, ali i mnoge muslimane diljem svijeta. 

Prozvali su ga i švedskim "Breivikom", podsjetimo, riječ je o muškarcu iz Osla koji je 2011. godine prišao je omladinskom kampu Laburističke stranke na otoku Utøya, glumeći policijskog službenika, i ubio 69 adolescenata.  

Ključne riječi

Komentara 1

OD
o.delic
18:21 05.01.2019.

Zasigurno gospodin Bildt nije uvrijedio niti jednog iskrenog Bošnjaka koji razmišlja svojom glavom. Jer, ova fotografija je autentična i predstavlja anahronu i zaostalu ulogu žene u društvu. Na svu sreću dobar dio Bošnjaka jedino u školovanju djece, pogotovo ženske, vidi jedini izlaz iz ćorsokaka, što većina i radi i osigurava uvjete za to. Ne vidim ništa sporno u fotografijiji, naprotiv, slažem se s gospodinom Bildtom. Jasno se vidi napredak. Naravno da ima i takvih koje vrijeđa, ali to su bedaci koji ne vide dalje od nosa. Na kraju, i sama Evropa koja je većinska kršćanska ne bi se ičupala iz grotla zaostalosti, bijede i totalnog nazadovanja da nije krenula po "napucima" humanizma i renesanse, a to je većinom bila avanagarda koja nije imala veze s vjerom i vjerskim naukom.Na sreću, tako je bilo u ondašnjoj Evropi, a tako će, ako bog da, biti i kod nas.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?