akcija "Mreža"

Objavljeni detalji akcije: Fikret Abdić uhićen zbog zloporaba od 2016. do danas

Klix
18.06.2020.
u 15:16

Na području Velike Kladuše danas se provodi opsežna akcija Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije kodnog naziva "Mreža", a nadležno Tužiteljstvo objavilo je detalje akcije.

"U akciji koja se provodi u suradnji s Federalnom upravom policije uhićeno je šest osoba, među kojima je i prvoosumnjičeni načelnik općine Velika Kladuša. Pretresi se vrše na više lokacija na području Velike Kladuše, uključujući prostorije Općine", navodi se.

Današnja akcija je rezultat višemjesečne istrage Županijskog tužiteljstva USŽ koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, gdje se osumnjičenima stavlja na teret sumnja da su počinili više produljenih kaznenih djela zloporabe položaja ili ovlasti i povrede ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti.

"Tužiteljstvo vodi istragu o kaznenim djelima počinjenim od 2016. godine do danas, koja se odnose na radnje općinskog načelnika, državnih službenika zaposlenih u Općini Velika Kladuša i odgovorne osobe u osumnjičenoj pravnoj osobi u postupcima javnih nabava u kojima je Općina Velika Kladuša ugovorno tijelo. U ovim postupcima je osumnjičena pravna osoba kontinuirano dovođeno u povoljniji položaj u odnosu na druge pravne osobe. Osumnjičeni su izbjegavali provođenje otvorenog postupka javnih nabava i suprotno Zakonu o javnim nabavama BiH, primjenom izravnog sporazuma birali isključivo osumnjičenu pravnu osobu kao izvršitelja usluga. Ovako provedene javne nabave su potom plaćane iz proračuna Općine Velika Kladuša", stoji u priopćenju, prenosi Klix.

Također se sumnja da je načelnik općine Velika Kladuša iskorištavao svoj službeni položaj u razdoblju od 2017. godine do kraja 2019. godine i protivno Zakonu o državnoj službi u USŽ i Zakonu o plaćama i naknadama u tijelima vlasti u USŽ uvećavao plaće i isplaćivao nagrade pojedinim državnim službenicima zaposlenim u Općini Velika Kladuša, te je protivno ovim zakonima unaprijedio na viša radna mjesta nekoliko državnih službenika zaposlenih u Općini Velika Kladuša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije