Ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru:

Objavljeno koliki su vojni gubici na ruskoj i ukrajinskoj strani

28.02.2022.
u 11:29

Ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru je proslijedilo podatke o ruskim gubicima, a u kojim se navodi da su Rusi izgubili oko 5300 osoba. 

Prema podacima, Rusi su od 24. do 28. veljače izgubili i 29 zrakoplova, 191 tenka, 816 borbenih oklopnih vozila, 74 topa te dva broda. 

Rusija još nije objavila nikakve podatke o svojim gubicima, no glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov u ponedjeljak je iznio podatke o tome koliku je štetu pričinila ruska vojska.

Tako je ruska novinska agencija Interfax objavila da su Rusi uništili 1114 jedinica vojne infrastrukture u Ukrajini.

U posljednjih 24 sata ruske zračne snage su uništile “osam ukrajinskih borbenih vozila za sustav protuzračne obrane Buk M-1, stanice za navođenje protuzračne obrane S-300 i Buk M-1, tri radarska mjesta te jedan borbeni zrakoplov”, naveo je Konašenkov.

Rusi također tvrde da su uspostavili kontrolu nad ukrajinskim zračnim prostorom, no CNN navodi da ni ovu, kao ni druge tvrdnje o uspjesima ruske vojske, nije bilo moguće potvrditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?