Obnova škola

Obrazovanje je prioritet žepačkih vlasti

07.09.2015., Bjelovar, I. Osnovna skola - Pocetak nove skolske godine obiljezio dolazak ucenika u skolu, koji su nakon ljetnih praznika iznova sjeli u skolske klupe.  Photo: Damir Spehar/PIXSELL
16.11.2015.
u 06:30

Projekt "Utopljavanje zgrade" podržava Federalno ministarstvo uređenja u iznosu od 50.000 konvertibilnih maraka

Na nekoliko školskih objekata u općini Žepče u tijeku su radovi na njihovu uređenju. Prošle je godine sredstvima donacije UNDP-a i Republike Hrvatske urađena je nadogradnja i pokrivanje zgrade Male škole koja se nalazi u sklopu Osnovne škole "Žepče", piše Večernji list BiH. Ove godine radovi su nastavljeni na unutarnjem uređenju nadograđenog dijela, kao i zamjena vanjskih i unutarnjih otvora u prizemlju i na katu. Također će se raditi i utopljavanje objekta i izrada pročelja. U sportskoj dvorani zamijenit će se dotrajali pod novim sportskim i uraditi radovi izolacije. Ove radove ponovno financiraju UNDP u iznosu od 305. 000 KM i Republika Hrvatska u iznosu od 75.000 KM. Završetak radova trebao bi biti do kraja godine tako da bi učenici u nove školske prostorije mogli sjesti odmah nakon božićnih i novogodišnjih blagdana. Radovi na još jednom školskom objektu trebali bi biti završeni do kraja studenog. Riječ je o zgradi Osnovne i srednje Glazbene škole "Katarina Kosača Kotromanić" Žepče na kojoj se postavlja toplinska fasada financirana u okviru projekta "Utopljavanje zgrade" koji podržava Federalno ministarstvo uređenja u iznosu od 50.000 konvertibilnih maraka. Općina Žepče u realizaciji ovoga projekta sudjeluje s 8000 maraka. Planirani su i unutarnji radovi koji se odnose na izradu samonivelirajućih podova na katu škole, čime će se stvoriti uvjeti za izvođenje nastave za 500 učenika. U budućem razdoblju radit će se na osiguranju sredstava koja će biti uložena u opremanje preostalog unutarnjeg prostora glazbene koncertne dvorane s kojom će ovaj jedinstveni kulturno-školski objekt u Bosni i Hercegovini biti u potpunosti primjeren svojoj namjeni. Sredstvima Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini u visini od 20.000 konvertibilnih maraka završeni su radovi na pročelju Područne osnovne škole "Begov Han" u Donjoj Golubinji. Osim novog pročelja, na školi su zamijenjeni žlijebovi, potkovice, te uređeni nogostupi, otvori i renoviran ulaz u školu. U planu je izgradnja zatvorenog poligona za djecu i mlade ovog naselja, kao i opremanje škole novim školskim namještajem i informatičkom opremom. Školu u Donjoj Golubinji trenutačno pohađa 40 učenika, a njezinim prostorijama koriste se i učenici Srednje mješovite škole (SMŠ) Žepče za obavljanje praktične nastave za učenike tekstilne škole.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?