Očajnu majku muči ponašanje svekrve: 'Ne želi izgovoriti ime djeteta'

Očajnu majku muči ponašanje svekrve: 'Ne želi izgovoriti ime djeteta'

15.12.2020.
u 14:41

Obiteljski odnosi mogu biti i više nego komplicirani. Neki se s time bolje nose, dok drugi pomoć traže na internetu. Jedna žena primijetila je kako svekrva odbija nazvati unuka njegovim imenom. Novopečeni roditelji dali su svojem prvijencu ime po svekru, a srednje ime dobio je po pokojnom bratu svekrve. Oba su imena i više nego uobičajena, pa nitko nije mogao ni pretpostaviti da će time izazvati ikakav problem

– Svekrva i svekar razvedeni su već 14 godina. Svekrva mrzi svojeg bivšeg supruga, a našeg sina vidjela je samo nekoliko puta zbog pandemije. Primijetih kako se ona obraća bebi samo kako ''beba'' ili ''bu-bu''. To isto radi i kad razgovara o bebi s nama – kazala je i navela kako je čak i dar za bebu koji je svekrva poslala naslovila ''za anđela''.  Žena je to rekla svojem suprugu koji je pokušao potaknuti svoju majku da izgovori ime djeteta, međutim nije mu uspjelo.  – Moj sin ima gotovo 10 mjeseci i svekrva mu se nikad nije obratila njegovim imenom. Ona očito ne može podnijeti izgovarati ime svojeg bivšeg supruga, bez obzira na to što je to sad ime druge osobe – kazala je i navela kako želi o tome razgovarati sa svekrvom, no nije sigurna hoće li biti koristi od toga. Spomenula je kako su i prije nego što se dijete rodilo razgovarali s budućom bakom o imenu. 

– Kazala je da nije najsretnija što smo se odlučili za ime svekra, no shvaća da njezin sin jako voli svojeg oca. Isto tako, bila je dirnuta kad smo joj rekli da smo za srednje ime odlučili dati ime njezina pokojnog brata. 

Korisnici Reddita vrlo brzo su otkrili što misle o tome. 

– Kao baka devetoro unučadi, moram ti reći da se obraćam svojim unucima njihovim imenima samo kad su zločesti. To ne činim jer imam nešto protiv imena koje su im dali roditelji već zato što je to nešto što čine bake i djedovi. Ovo nije vrijedno rasprave niti frustracija – poručila joj je jedna korisnica.  Jedna mama kazala je da ona svojeg sina nije zvala imenom sve dok nije napunio godinu dana, stalno mu je tepala.  Neki pak nisu bili toliko skloni baki. 

– Tvoja svekrva nije korektna. Vi ste roditelji i dokle god ime koje ste dali djetetu ne utječe negativno na njegov život, odluka o tome kakvo će biti ime ovisi o vama. Ona nema pravo na komentar – ističe drugi, prenosi Mirror. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?