Stručnjaci tvrde:

Temperature će drastično padati do 2030. godine: Bliži nam se mini ledeno doba

ledenodoba
Foto: agencije
12.07.2015.
u 15:09

Sunce će biti u fazi kao u periodu od 1645. do 1715. godine, poznatoj kao Maunder minimum, koja je imala malo utjecaja na globalnu klimu, ali je povezana s vrlo hladnim zimama u Europi

Naš planet je 15 godina udaljen od 'mini ledenog doba' koje će uzrokovati neizdrživo hladne zime, tijekom kojih će se smrznuti čak i rijeka Temza u južnoj Engleskoj, predviđanja su znanstvenika o kojima piše Telegraph.co.uk.

Istraživanja solarnog sustava od strane Sveučilišta Northumbria rezultirala su novim modelom sunčeve aktivnosti koja pokazuju da bi temperature zbog promjena idućih godina mogle dramatično opasti do 2030-ih godina.

Solarna aktivnost opast će za 60 posto, kaže profesorica Valentina Zharkova. U predavanju koje je održala na međunarodnom sastanku astronoma u Llandudnou rekla je kako rezultati predviđanja nalikuju na uvjete koji su postojali na zemlji u kasnom 17. stoljeću.

Radi se o tome da bi se u razdoblju između 2030. i 2040. godine u atmosferi mogla 'sudariti' dva različita klimatska vala, koja će znatno utjecati na čitavu klimu. Ljudi bi u praksi to trebali osjećati kroz duge i teške zime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?