susret predstavnicika svih komercijalnih banaka

Od 2020. Razvojna banka FBiH izdala više od 1000 jamstava od 270 milijuna KM

novac
ilustracija
27.03.2024.
u 08:13

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH s predstavnicima svih komercijalnih banaka u FBiH kao temu je imao podršku razvoju bh. gospodarstva

Razvojna banka Federacije BiH organizirala je susret s predstavnicima svih komercijalnih banaka u FBiH, kao i s predstavnicima Ministarstva financija u cilju prezentiranja dosadašnjih postignuća te prijedloga za unaprjeđenje Jamstvenog fonda FBiH. Ovaj susret predstavlja važan korak u jačanju suradnje između javnog i privatnog sektora radi podrške razvoju bh. gospodarstva. Od 2020. godine do danas Razvojna banka FBiH izdala je više od 1000 jamstava u iznosu od 270 milijuna KM, olakšavajući plasman 540 milijuna kreditnih sredstava u realni sektor iz komercijalnih banaka pod povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne standarde. Time je zajednički s komercijalnim bankama podržano blizu 600 tvrtki u 66 općina Federacije BiH, pokrivajući različite sektore i veličine poduzeća. Posebna podrška razvoju različitih sektora bh. gospodarstva provedena je kroz kreditno-jamstvene programe.

Predstavnici komercijalnih banaka iskazali su zadovoljstvo u radu s Razvojnom bankom FBiH, pohvalivši profesionalizam zaposlenika, ali i napredak u realizaciji Jamstvenog fonda, što je posebno vidno u povećanju broja izdanih jamstava iz godine u godinu. Potvrdili su da je ovo dobar alat koji omogućava zajedničku podršku bh. gospodarstvu. Također, razgovaralo se i o konkretnim unaprjeđenjima operativnog rada između komercijalnih banaka i Razvojne banke FBiH, a sve u svrhu što učinkovitijih obrada zahtjeva te brzine odobravanja i izdavanja jamstava.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva financija - Mirjana Vučić, pomoćnica ministra u Sektoru za gospodarske financije, te Samir Bakić, pomoćnik ministra u Sektoru za upravljanje dugom.(Fena) •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?