Sveučilište Mostar

Od 25 dobitnika Rektorove nagrade, osam ih je iz Širokoga Brijega

Rektorova nagrada
10.12.2015.
u 07:00

Osim nagrada za uspjeh u studiranju, prvi put dodijeljene i 3 druge nagrade, i to za znanstveni rad, sport i promicanje Sveučilišta

U Mostaru je proslavljena 38. obljetnica osnutka Sveučilišta prigodom koje su dodijeljenje Rektorove nagrade najboljim studentima na Sveučilištu. Zanimljivo je to što je od 25 dobitnika čak osam iz Širokoga Brijega, a to su: Marija Banožić, Marko Galić, Marko Grbešić, Jelena Skoko i Ivana Skoko kao dobitnici Rektorove nagrade za uspjeh u studiranju, Anamarija Ljubić kao dobitnica Rektorove nagrade za znanstveni rad te Martin Mikulić i Ante Hrkać kao dobitnici Rektorove nagrade za promicanje Sveučilišta, piše Večernji list BiH.

- Rektorova nagrada najveće je priznanje koje jedan student može dobiti tijekom studiranja, što dovoljno govori o njezinoj važnosti. Nadam se da neće sve ostati na priznanju, nego kako će nam ova nagrada otvoriti neke nove perspektive pri napredovanju i zapošljavanju, kazala nam je Marija Banožić, jedna od dobitnica Rektorove nagrade za uspjeh u studiranju Sveučilišta u Mostaru.

Osim nagrada za uspjeh u studiranju, ove godine su po prvi put dodijeljene i tri druge nagrade, i to za znanstveni rad, sport i promicanje Sveučilišta.

Širokobriješki studenti istaknuli su se i u tom području.

Širokobriježanka Anamarija Ljubić prva je dobitnica Rektorove nagrade za znanstveni rad.

- Rektorova nagrada mi je od posebne važnosti jer je u kategoriji znanosti. Time je prepoznat moj dosadašnji rad u znanosti, ali mi je i poticaj za nastavak tog rada, istaknula je Anamarija Ljubuć.

Rektorovu nagradu za promicanje Sveučilišta dobili su "FSR Racing Team". Oni su samostalno izradili trkaći bolid koji je senzacija ne samo u Mostaru i u BiH, nego i u svijetu. Zanimljivo je da je i u ovom peteročlanom timu dvoje Širokobriježana, Ante Hrkać i Martin Mikulić.

- Rektorovu nagradu Sveučilišta u Mostaru dobili smo za promicanje Sveučilišta u svijetu. Na međunarodnom natjecanju u Češkoj predstavili smo svoj automobil te se natjecali u konkurenciji 40 timova i postigli odlične rezultate. Ova nagrada nam pokazuje da su naš rad i trud u posljednje tri godine prepoznali Sveučilište u Mostaru i šira društvena zajednica te da kao prvi i jedini tim u BiH imamo potporu za buduće projekte i napredak, istaknuli su. Bio je to važan dan za Sveučilište u Mostaru, ali i velik i veličanstven za Široki Brijeg i ove mlade perspektivne ljude. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije