Uspjesi tvrtke Pavković paneli

Od male trgovine do proizvodnje ukrasnih panela, gradnje sportske dvorane i svadbenog salona

27.05.2016.
u 09:08

Širokobriješka tvrtka Pavković paneli proširila je svoje poslovanje za još jedan poslovni program. Moderni i luksuzni svadbeni salon “Laviva”, u vlasništvu tvrtke Pavković paneli, na lokaciji Trn-Zavoznik, svečano je otvorio širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, a blagoslovio širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić. Uz svadbene delicije i zlatne hercegovačke kapi oko 900 gostiju zabavljali su širokobriješki svadbeni bendovi. Svečano otvorenje ovog salona bila je prigoda da se brojni nazočni upoznaju s kronikom poslovanja ove uspješne širokobriješke tvrtke.

Bogati sadržaji

Na početku svečanosti voditelj programa Marinko Karačić istaknuo je kako su braća Franjo i Tonćo-Šona Pavković 1999. godine osnovali tvrtku Pavković paneli, baveći se prodajom ukrasnih panela Grand exporta iz Vinkovaca. Uvjerili su se kako za program ukrasnih panela postoji zanimanje i prostor na tržištu Hercegovine i čitave BiH, što ih je motiviralo pokušati s vlastitom proizvodnjom ukrasnih panela. - Godine 2005., s dvojicom-trojicom zaposlenika, učinili smo odlučujući korak u tome smjeru i počeli stvarati uvjete za samostalan rad na proizvodnji ukrasnih panela, a 2007. godine, s pet-šest djelatnika, počeli smo samostalno izrađivati ukrasne panele. Bili smo svjesni da smo krenuli putem na kojem su nas čekali brojni izazovi, ali nam optimizma nije manjkalo, vjerovali smo u sebe i svoje suradnike i ti izazovi zapravo su nas motivirali i poticali na svakidašnji rad. Iz godine u godinu tvrtka je rasla i razvijala se. Ulagali smo u proširenje proizvodnje, ponajprije u strojeve i opremu, ali i u novi prostor. Znali smo da bi bez stalnih ulaganja u strojeve, opremu i radni prostor našoj “priči” brzo mogao doći kraj. Uostalom, dobro je poznata ona priča o biciklu, “pedalanju” i padu. A mi smo bili spremni “pedalati”, štoviše, željeli smo biti lider, napredovati, željeli smo bogatiti svoj program novim, kvalitetnim proizvodima. Naša su nastojanja i naše rezultate prepoznali brojni proizvođači aluminijske i PVC-stolarije i postali nam pouzdanim partnerima. Pavković paneli trenutačno su među vodećim proizvođačima PVC-a, al. i HPL-panela te sendvič PVC-ploča u ovome dijelu Europe, kaže Tonćo-Šona Pavković. Nakon jedne ozbiljna analize prije dvije godine, u tvrtki Pavković paneli odlučili su malo “prikočiti” s daljnjim ulaganjima u program proizvodnje panela. Naime, tvrtka je dostigla jednu zavidnu razinu, koju je valjalo zadržati i koja joj jamči stabilnu poziciju na tržištu. Braća Pavković kreću u još jednom poslovnom smjeru – gradnju sportske dvorane.

Visoki standardi

- Procijenili smo da trebamo i možemo izgraditi komfornu dvoranu za mali nogomet, sa svim popratnim sadržajima. U tome smo uspjeli, kao što smo uspjeli privući brojne ekipe malonogometaša rekreativaca da svoju potrebu i želju za druženjem i fizičkom aktivnošću zadovolje baš u našoj dvorani. Naš poslovni put u ovom je trenutku svojevrsna “trilogija”, ako tako možemo reći. Uz proizvodnju panela i sportsku dvoranu danas se možemo pohvaliti i svojim trećim značajnim poslovnim korakom – svadbenim salonom. Taj salon smo službeno otvorili, moglo bi se reći “krstili”, prije negoli već početkom lipnja u njeg zakorače prvi mladenci i prvi svatovi, naglašava Franjo Pavković i dodaje da su radovi na ovom svadbenom salonu počeli početkom ove godine i da su za relativno kratko vrijeme uspješno privedeni kraju. Stoga su se braća Pavković od srca zahvalila onima koji su surađivali na izgradnji ovog svadbenog salona. Svjesni su činjenice da je konkurencija u hercegovačkoj “industriji vjenčanja” sve jača, ali i poticajnija, te su zbog toga željeli napraviti “ono nešto” po čemu će biti prepoznatljivi, nastojeći biti što kreativniji i što suvremeniji. To se ponajprije odnosi na interijer, na onaj njegov dio u kojem svadbenu noć udobno i ugodno može provesti do 700 uzvanika. Salon raspolaže dječjom igraonicom i dječjom spavaćom sobom te adekvatno riješenim parkiralištem.

- Pokušali smo, vjerujemo i uspjeli, upotpuniti ovaj prostor zanimljivim, suvremenim i funkcionalnim tehnološkim dostignućima i efektima, ali i “crticama” koje mu daju prijeko potrebnu bliskost i toplinu. Pavković paneli trenutačno voze na tri poslovna “traka” - paneli, sportska dvorana, svadbeni salon. S nama trenutačno “putuje” 40-ak naših djelatnika, možda ih u budućnosti bude i više, naglašava Tonćo-Šona, a Franjo Pavković ističe da je više od šest tisuća četvornih metara vlastitog poslovnog prostora kapital na koji su braća posebno ponosna, vođena ambicijom da uspiju u poslu te tako pomognu sebi i svome kraju. Zahvalili su mladencima koji su već rezervirali termin za svoju svadbu u salonu “Laviva”.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije