Sarajevska županija

Od posljedica koronavirusa preminule 24 osobe, 316 pozitivnih

30.03.2021.
u 10:37

U protekla 24 sata u Sarajevskoj županiji od posljedica koronavirusa preminule su 24 osobe, 19 na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i pet u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš". 

U laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevo tijekom noći testirana su 752 uzorka na prisustvo koronavorirusa, od kojih je 316 pozitivnih u Sarajevskoj županiji.

Na bolničkom liječenju u KCUS-u nalazi se 540 covid bolesnika. Na Infektvinoj klinici smješteno je 99 bolesnika, od kojih je 80 covid, a 19 zbog drugih zaraznih bolesti. U klinici na Podhrastovima na liječenju je 107 bolesnika.

Kada je riječ o uposlenicima KCUS-a 215 je pozitivinih na COVID-19, a 65 ih se nalazi u izolaciji. Na bolovanju se nalazi 501 uposlenik KCUS-a.

Prethodnog dana u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju je primljeno 19 pacijenata i isto toliko je otpušteno kući.

Od ukupno 206 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju od koronavirusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, 12 je smješteno na postintenzivnu njegu, devet je na intenzivnoj, četiri na respiratoru i devet je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je ukupno bilo tisuću pregleda i pruženo više od sedam tisuća usluga te je urađeno 10 operacija i tri poroda.

Osoblje Opće bolnice daje sve od sebe da pomogne svakom pacijentu i tako će nastaviti. Ovom prilikom se iskreno zahvaljuje svima koji ih podržavaju u njihovom humanom radu i svakodnevno šalju brojna pisma zahvale te još jednom pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje preporučenih zaštitnih mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije