HB županija

Od premija ostvaren prihod od 693.810 maraka

novac
07.04.2016.
u 11:00

U područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije prodano je 23.127 premija zdravstvenog osiguranja za ovu godinu, čime je ova ustanova ostvarila prihod od 693.810 konvertibilnih maraka, potvrđeno je Feni iz Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Premije zdravstvenog osiguranja, odnosno “markice”, počele su se prodavati 1. prosinca 2015. godine po cijeni od 30 konvertibilnih maraka, a mogle su se nabaviti u svim područnim uredima Zavoda zdravstvenog osiguranja te županije do 1.ožujka 2016. godine.

Od navedenog broja, najviše je “markica” prodano u Livnu - 12.185, slijedi Tomislavgrad s 5291, potom Drvar s 2940, Glamoč s 1211, Kupres s 859, dok je u Bosanskom Grahovu prodana 641 “markica”.

Prema informaciji iz Zavoda, osiguranici koji imaju “markice” u svojim zdravstvenim iskaznicama potpuno su oslobođeni plaćanja participacije za 131 definiranu medicinsku uslugu, a u izmjenama i dopunama odluke, koju je usvojila Skupština Hercegbosanske županije, stoji kako kupljena “markica” vrijedi i u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Iz Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije napominju i da su ovogodišnji prihodi od prodanih “markica” veći za jedan posto od prošlogodišnjih. Nakon određenog roka “markicu” može kupiti samo novoprijavljeni osiguranik, odnosno onaj koji u vrijeme prodaje “markica” nije bio prijavljen na Zavod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije