Službeni podaci od 2011., stvarni veći

Od šuge u BiH oboljelo 7596 osoba, u FBiH četiri puta više nego u RS-u

šuga
28.10.2016.
u 08:00

Od šuge je u Bosni i Hercegovini od 2011. godine do sada oboljelo 7596 osoba. Stvarni broj zaraženih sigurno je daleko veći jer mnogi zbog sramote ne odlaze na preglede nego pokušavaju sami se izliječiti. Riječ je o bolesti koja je u vezi s lošim socijalno-ekonomskim uvjetima življenja, zbog čega se javlja kod siromašnih i zapuštenih osoba, a koja se brzo širi kontaktom, tako da zaraženih ima među svim kategorijama društva.

U rujnu u FBiH 99 oboljelih

U posljednjih pet godina broj zaraženih daleko je veći u Federaciji BiH nego u RS-u. Naime, prema podacima iz biltena Federalnog zavoda za javno zdravstvo, od 2011. godine pa do kraja rujna ove godine u ovom entitetu registrirano je 6110 zaraženih, dok je, prema službenim statistikama, u Republici Srpskoj u istom razdoblju registrirano 1486 zaraženih, što je četiri puta manje u odnosu na FBiH. Promatrano po godinama, najveći broj oboljelih u Federaciji BiH zabilježen je 2014., i to 1463, što je gotovo identično broju oboljelih u RS-u za pet godina...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?