uno bih

Od trošarina na gorivo prikupljeno 165 mil. KM

07.07.2018.
u 08:28

Na posebnom podračunu jedinstvenog računa na kojem se prikuplja posebna cestarina od 1. veljače, kada je počela primjena izmjena i dopuna Zakona o trošarinama, zaključno sa 30. lipnja prikupljeno je 165 milijuna KM, rekao je jučer za bh. medije glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Ratko Kovačević.

On je podsjetio da se posebna cestarina naplaćuje u iznosu 0,25 KM po litri prerađevine koja se proda na tržištu u BiH.

“Ta sredstva stoje na podračunu jedinstvenog računa i bit će raspoređena onog trenutka kad Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje donese poseban akt, odnosno odluku o koeficijentima za raspodjelu tih sredstava prema Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Distriktu Brčko”, dodao je glasnogovornik Ratko Kovačević. Agencija Srna iz Ministarstva financija i riznice BiH doznaje da bi u utorak, 10. srpnja, trebala biti održana sjednica Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Dosadašnji pokušaji da se postigne dogovor ministara financija BiH i entiteta o raspodjeli prihoda od trošarina nisu urodili plodom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?