MILORAD DODIK

Odbaciti bonske ovlasti visokog predstavnika i sve posljedice takvih ponašanja

Milorad Dodik
29.10.2019.
u 07:30

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti predloženo da parlament Republike Srpske odbaci bonske ovlasti visokog predstavnika u BiH kao nezakonita i sve posljedice takvih ponašanja visokih predstavnika.

"Neki će reći, zašto baš sada, baš zato da se ne bi shvatilo da smo mi prihvatili kršenje propisa Daytonskog sporazuma. Bit će zapisano u povijesti i svugdje da su oni prevarom pokušali modelirati politički sustav i to su činili sve do trenutka dok Republika Srpska nije snažno odbacila takav pristup i model visokih predstavnika", rekao je Dodik, javlja Srna. 

Dodik je naveo kako oni to sada pokušavaju legalizirati, ističući da sve što je oteto i preneseno na razinu BiH nema u Ustavu BiH.

"To je ozbiljan problem njima i mi nećemo odustati od ustavnog pozicioniranja kojeg ima Republika Srpska", istaknuo je Dodik.

On je rekao kako će Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske ovih dana utvrditi točan datum održavanja posebne sjednice parlamenta, navodeći kako bi sjednica trebala biti održana oko 5. studenog.

Dodik je dodao i kako posebna sjednica ima ambiciju pružiti odgovore na određene izazove, ne samo na priču koja se zove deklaracija SDA, nego i na mnoge druge, prije svega na ponašanje visokih predstavnika i bezakonje i međunarodni kriminal koji su činili i koji su išli za tim da su Srpskoj pored Daytonskog sporazuma nametnuli bonske ovlasti i koristili ih da bi promijenili politički sustav. 

"Mislim da je u okviru zastupničkog kluba SNSD-a to već organizirano i da će skupštinski Kolegij ovih dana utvrditi točan datum održavanja sjednice", dodao je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
11:21 29.10.2019.

Neka pokuša,pa će on biti odbačen.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije