Sud BiH

Odbijena žalba Tužiteljstva BiH, Fahrudin Radončić ostaje na slobodi uz mjere zabrane

radoncic
02.03.2016.
u 16:19

"Dobio sam rješenje da je Sud BiH odbio prijedlog Tužiteljstva, koji je naveden u žalbi da se moj klijent vrati u pritvor", kazao je Crnalić

Sud BiH odbio je žalbu i prijedlog Tužiteljstva BiH da se Fahrudin Radončić vrati u pritvor, zbog navodnih kršenja mjera zabrane, potvrdio je za Klix.ba Radončićev odvjetnik Asim Crnalić.

"Dobio sam rješenje da je Sud BiH odbio prijedlog Tužiteljstva, koji je naveden u žalbi da se moj klijent vrati u pritvor. Međutim, odbijena je i naša žalba kojom smo tražili da se ublaže mjere zabrane Fahrudinu Radončiću", kazao je Crnalić. 

Podsjećamo, nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora iz Tužiteljstva BiH su najavili žalbu jer je prema njihovom mišljenju Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima.

Mjere zabrane koje su određene Radončiću su zabrana napuštanja adrese boravišta, zabrana sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, zabrana davanja izjava medijima, kao i sastajanje ili komuniciranje s drugim osobama koje su optužene u predmetu Bakir Dautbašić i dr.

Niti jedna strana na ovu odluku Suda nemaju pravo na žalbu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?