nastup

Odličan nastup taekwondo reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu

13.11.2017.
u 13:19

Taekwondo reprezentacija BiH osvojila je po šest zlatnih i srebrenih te 12 bronzanih medalja na 19. balkanskom prvenstvu u turskom gradu Edirne.

Prvenstvo je okupilo najbolje taekwondo borce iz osam zemalja a reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je s 56 takmičara.

U ukupnom plasmanu, reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je četvrto mjesto.

Zlatne medalje osvojili su Arman Dubravac, Adna Borić, Emir Kaljanac, Emina Ortaš, Sadmir Habibović i Lamija Durmić, srebrene Samir Selimović, Dalila Ramić, Milica Karanović, Anesa Pulo, Mija Ukropina i Velid Pidro dok su bronzani bili Alen Ćukurija, Amar Hadžagić, Nenad Mitrović, Hana Bulbušić, Nedžad Husić, Dina Ćukurija, Mahmud Ahmad, Dua Ahmad, Žiko Simeunović, Amar Hujić, Indira Fazlić i Ivana Šarenac.

- Ovo je samo pokazatelj da taekwondo klubovi u Bosni i Hercegovini rade kvalitetno sa svojim takmičenjima usprkos problemima koje i imaju u svojim sredinama, a to su prvenstveno finansije. Nakon zlata s Europskog kadetskog prvenstva te bronze s Europskog junirskog prvenstva još smo jednom pokazali da taekwondo polako postaje jedan od naših najtrofejnijih sportova - priopćeno je iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?