VELIKA ODLUKA

Odlučili su kupiti kuću u Italiji za 1 euro: Njihov život se posve promijenio

Tino Jurić/Pixsell
17.11.2019.
u 09:15

U posljednjih godinu dana i više nebrojeni broj malih gradova od Sicilije pa sve do sjevernih Alpa davali su jeftine ponude za kuće kako bi privukli nove stanovnike i revitaliziralo svoju zajednicu.

Predobro da bi bilo istinito  - kupnja nove kuće u Italiji i to za samo jedan euro. U posljednjih godinu dana i više nebrojeni broj malih gradova od Sicilije pa sve do sjevernih Alpa davali su jeftine ponude za kuće kako bi privukli nove stanovnike i revitaliziralo svoju zajednicu. Te ponude privukle su pažnju svjetskih medija i oduševile milijune s idejom da napuste gradove u želji za mirnijim životom u ruralnom dijelu Italije.

Međutim, što se na kraju dogodilo s onim koji su kupili kuće, doznao je CNN. Francuskinja Morgane Guihot bila je među prvima koja je iskoristila priliku i kupila kuću za 1 euro u Mussomeli, malenom gradiću u samom srcu Sicilija. Kuća koju su kupili ona i suprug za siću postat će drugi obiteljski dom. 

Kako je većina ponuda imala u sebi uključen uvjet investiranja u renovaciju, to je problem koji bračni par Guihot nije imao. Oni su gotovo završili s renovacijom. Obojili su zidove, popravili podove i u planu im je da uskoro završe i s renovacijom kupaonice. 

- Oboje smo renovatori i zanima nas dizajn pa smo većinu posla obavili sami, bilo je uzbudljivo promatrati kako naša dvosobna kuća ponovno oživljava. Panoramska terasa je jednostavna spektakularna, rekla je Francuskinja čija će obitelj koristiti kuću tijekom zimskih i ljetnih praznika. 

- Kad smo odlučili investirati u drugi dom, privukle su nas privlačne ponude u Mussomeli pogotovo kad ih se uspoređuje sa skupim tržištem nekretnina u Francuskoj - kazala je 27-godišnja Margot Guihot koja je nadodala kako ih je posebno oduševio šarm mjesta i ljubaznost lokalnog stanovništva. 

- Možete lako imati kul životni stil, jednostavno je odlično, kazala je Guihot. 

- Svu su ljubazni, a žene koje rade u agenciji za nekretnine pomagale su nam pri svakom koraku, papirologiji i prijevodu kojeg smo trebali. Prošlo je bolje nego što smo očekivali, čak je i kuća bila u boljem stanju nego što smo se nadali. Ovo bismo napravili ponovno - rekla je.

Iako su ona i suprug relativno mladi, već razmišljaju o tome da Mussomeli postane njihov dom pod stare dane. 

Belgijski biznismen Patric Janssen nije kupio kuću od jednog eura, već se odlučio za malo skuplju kuću koju je potom obnovio. 

- Da budemo potpuno iskreni, nismo kupili kuću od jednog eura. Pokazali su nam otprilike 25 starijih kuća, neke su doista trebale ozbiljno obnovu, pa smo se naposljetku odlučili za pristojnu trosobnu kuću koju smo platili 10.000 eura i još nešto novca uložili u renovaciju, priznao je Belgijanac koji se toliko oduševio mjestašcem da se planira tamo umiroviti. 

Neke nije privukla mogućnost umirovljenja ili ideja drugog doma, već genetika. Amerikanku Meredith Tabbone privukla je činjenica što njezini preci dolaze sa Sicilije, a niske cijene su zasigurno pomogle. Kuća je u procesu renovacije, a ona je oduševljena samom činjenicom što ima krvne srodnike u mjestu i koje planira upoznati. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?