Izetbegović- Gojković:

Odnosi BiH i Srbije stabilni, bilateralna suradnja dobra

suradnja
25.07.2016.
u 14:10

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković.

Izetbegović je zaželio dobrodošlicu predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, istakavši da je održavanje dobrih bilateralnih odnosa BiH sa susjednim zemljama u samom vrhu prioriteta bh. vanjske politike.

Sugovornici su ocijenili da su odnosi BiH i Republike Srbije stabilni i da je bilateralna suradnja dviju zemalja dobra i otvorena, a prilog tome je ostvarena dinamična razmjena službenih posjeta najviših i visokih dužnosnika u proteklom razdoblju.

Obje države su opredjeljene za razvijanje politike dobrosusjedstva na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a otvorena pitanja treba rješavati u konstruktivnom dijalogu pri budućim bilateralnim aktivnostima na političkom i ekspertnom nivou, ocijenili su sugovornici, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. 

Ukupne odnose BiH i Srbije vide iznimno važnim za cjelokupnu pozitivnu atmosferu u regiji i pozicioniranju ove regije kao sigurnog prostora za strana ulaganja.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića prisustvovala savjetnica Mira Pekić, a uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao je savjetnik Igor Planinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije