Vlada HBŽ

Odobreno 3000 KM za obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja HVO-a

Vlada HBŽ
13.04.2017.
u 16:46

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici primila je na znanje radnu verziju godišnjeg izvješća o razvitku Hercegbosanske županije, kao i Akcijski plan 2017.-2019. godina za provedbu Strategije razvitka Hercegbosanske županije 2016. - 2020. godine.

Na sjednici je donesena Odluka o uspostavljanju radnih grupa za europske integracije kojom se potvrđuje lista predstavnika Hercegbosanske županije u radnim skupinama za europske integracije u 33 poglavlja, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada je donijela Zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt zakona o zaštiti okoliša Vlade Federacije BiH, uz uvjet da se komentari, sugestije i primjedbe Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije uvaže prije donošenja samog zakona.

Usvojena je i Odluka o pokriću dijela akumuliranog deficita Proračuna Hercegbosanske županije iz ranijih godina u iznosu od 1,5 milijuna maraka iz sredstava viška prihoda nad rashodima ostvarenim u 2016. godini.

Naime, prema konsolidiranom Izvješću o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine utvrđen je višak prihoda nad rashodima u ukupnom iznosu od 3,31 milijun maraka.

Donesena je i Odluka o kriterijima korištenja sredstava iz tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije i dano pozitivno mišljenje na Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Republike Francuske o upošljavanju članova obitelji diplomatskih i konzularnih predstavnika.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu u iznosu od 3000 maraka Upravi za pitanje branitelja i stradalnika Domovinskog rada HVO-a u svrhu dodjele sredstava Hrvatskom narodnom saboru za obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja HVO-a.

Usporedo s tim, donijeta je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 5832 maraka iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu Upravi za pitanje branitelja i stradalnika Domovinskog rada HVO-a u svrhu izrade jumbo plakata za obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja HVO-a.

Vlada HBŽ je donijela Odluku o financijskoj pomoći u iznosu od 5000 maraka obitelji policajca Žarka Bošnjaka iz Drvara, koji je teško ranjen za vrijeme oružane pljačke banke u Drvaru, u svrhu pokrivanja obiteljskih troškova u dosadašnjem dijelu liječenja policajca, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije