BUSOVAČA

Održan III. izborni sabor Udruge nositelja ratnih odličja HVO

17.10.2020.
u 16:00

Danas je u kinu „Theatre“ u Busovači održan III. izborni sabor Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB Busovača. 

III. saboru Udruge NRO HVO HB Busovača nazočili su: dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i općinski vijećnik Stipo Krišto, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Busovača i predsjednik OV Busovača Josip Mravak, kandidat HDZ-a BiH za OV Busovača i predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB Dario Plavčić, predsjednik Zajednice UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo i predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Marinko Ćosić.

Za predsjednika Udruge ponovno je izabran Anto Jurić, dok je za dopredsjednika izabran Željko Varešković, a za članove Predsjedništva: Mladen Akrap, Žarko Petrović i Duško Grubešić. Za predsjednika Sabora Udruge izabran je Jure Čavara, a za zamjenika Zdravko Bašić. U Sud časti izabrani su: Dragan Majdandžić, Anto Vujica i Dragan Relota. U Nadzorni odbor Udruge izabrani su: Ivica Ćosić, Željko Katava i Nikica Laštro.

Nazočnima na Saboru obratio se predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

„Želim da ovaj Izborni sabor poluči rezultate onakve kakve vi želite, kako bi u budućnosti mogli još bolje nositi Udrugu nositelja ratnih odličja, i da zajedno, kroz sve ove poveznice koje imamo ovdje, ukupno s hrvatskim narodom, idemo do ostvarenja  onih ciljeva za koje su naši dragi prijatelji, rođaci, članovi obitelji dali svoje živote. Udružujući se  u ukupnu borbu hrvatskog naroda, možemo sačuvati svoj život i svoj dom. Nažalost, mnogi su izgubili svoje živote i to je nenadoknadivo i uvijek će ostati obilježeno u našim životima, ali, isto tako,  kad pogledamo unazad, ako nismo spremni  boriti se za ono  što nam pripada, što nam pripada kao narodu, kao pojedincu, to ne možemo ni ostvariti. I, danas, nakon 30 godina od početka turbulencija na ovim prostorima, vidimo kolika je ta borba teška, koliko dugo i uz koje žrtve hrvatski narod u BiH pokušava ostvariti slobodu i prava kao narod, ona osnovna prava, da može imati kolektivna prava kao hrvatski narod, i kao temelj ove države kao konstitutivni narod, da može birati svoje legitimne predstavnike. Okupljajući se i na ovakav način pod našim zastavama i obilježjima, uz prisjećanje na naše predstavnike, vođe, daje nam snagu da budemo ustrajni u toj borbi. Kad u sve borbe uđemo hrabro i zajedno, tad nam je izgled za pobjedu puno veći“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

U izvješću o radu Udruge u proteklom mandatu, predsjednik Udruge Anto Jurić istaknuo je da je Udruga posebno radila na očuvanju tradicije i identiteta postrojbi HVO-a koje su sudjelovale u Domovinskom ratu.

„Obilježavali smo značajne datume iz Domovinskog rata, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i  na području Republike Hrvatske. Naša Udruga svake godine, u suradnji s drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, organizira odlazak na mjesto pogibije dva naša pripadnika Mirka Bašića i Marina Šimića na Goloj planini u općini Jajce. Svake godine, već tradicionalno, 10. travnja organiziramo druženje članova Udruge, i naša Udruga aktivno sudjeluje u aktivnostima koje organizira županijska Udruga NRO HVO HB“, kazao je predsjednik Udruge Anto Jurić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?