Aktualna situacija,

Održan Kolegij tužitelja Tužiteljstva BiH

fsd
08.03.2017.
u 12:30

Aktualna situacija, analiza rezultata i definiranje prioriteta rada u idućem razdoblju, bile su središnje teme Kolegija svih tužitelja Tužiteljstva BiH koje je održala v.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Na sastanku je upoznala tužitelje o situaciji koju je zatekla, kada je prije nepunih  šest mjeseci preuzela dužnost, kao i poduzetim aktivnostima u proteklom razdoblju radi održavanja dinamike rada na predmetima i efikasnijeg funkcioniranja institucije. Također, izneseni su i planovi aktivnosti u idućem razdoblju.

V.d. glavna tužiteljica Tadić istakla je potrebu jačanja zajedništva i kolegijalnosti u Tužiteljstvu, te je istakla da postupci koji su pokrenuti u Tužiteljstvu BiH protiv određenih tužitelja i uposlenika, moraju biti provedeni po najvišim pravnim i profesionalnim standardima, jer je to u interesu  navedenih tužitelja i institucije.

Na Kolegiju su usvojeni i konkretni zaključci. Naime, Tužiteljstvo BiH spremno je i odlučno i ima kapaciteta da se izbori sa svim poteškoćama na koje nailazi u radu te će nastaviti intenzivno raditi na uspostavi vladavine prava, u okviru svoje nadležnosti. Također će svoj rad usmjeriti na najsloženije predmete u svim oblastima a osobito u oblasti korupcije, organiziranog, privrednog kriminala, ratnih zločina i terorizma. Na sastanku je zaključeno da će Tužiteljstvo BiH nastaviti s očuvanjem profesionalnosti i digniteta institucije i spriječiti bilo kakve pokušaje vaninstitucionalnog upliva u rad tužiteljstva, radit će se na jačanju suradnje s institucijama u BiH i inozemstvu, koja je već dala značajne rezultate i zbog koje smo zahvalni svim domaćim i međunarodnim institucijama, na podršci i pomoći u našem radu. Tužiteljstvo BiH prihvata i razmatra opravdane primjedbe, ali ocjenjuje štetnim i neutemeljenim kritike i paušalne ocjene koje pojedinci iznose u medijima u posljednje vrijeme, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?