sarajevo

Održana komemoracija Mladenu Mariću

AA
18.11.2019.
u 13:41

U zgradi RTV Doma u Sarajevu danas je održana komemoracija poznatom bh. novinaru Mladenu Mariću, koji je preminuo u petak, javlja Anadolija.

Komemoraciji su nazočili brojni zaposlenici javnog radio-televizijskog servisa Bosne i Hercegovine, Radio-televizije Federacije BiH, Marićeve kolege, prijatelji i članovi obitelji.l 

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele", javlja N1. 

"Nedavno sam spomenuo kako je iščekivao 700 emisiju 'Paralela'. Emisiju koju je živio i volio, koju je radio u ime ugnjetavanih i malih, i svojim perom stajao iza njihove tegobe i boli", podsjetio je urednik informativnog programa FTV Željko Tica.

Mirza Huskić, urednik Redakcije vanjske politike, poručio je kako je Marić u svojim emisijama bio na strani "malih i obespravljenih".

Kako je kazao, jutros je njegova redakcija dobila poziv od gledatelja iz Tuzle koji ih je, kako je kazao, zamolio da "ostave tračak slobode u pristupu i obradi događaja".

Generalni direktor RTV FBiH Džemal Šabić poručio je kako je Marić bio prava televiizijska zvijezda, koji je uvijek imao svoje ideje koje je provodio do kraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?